Nincsenek gondolataim, szorongás

Tisztelt Doktornő! 25 éves koromban diagnosztizáltak téveszmékkel, mostanában 32 éves koromban változtatták meg skizoaffektív zavarra. A gondom az, hogy nincsenek gondolataim, főként ha akár ismerős vagy ismeretlen ember társaságában vagyok. Emiatt szorongok is. 25 éves koromban volt testen kívüli élményem amit traumaként éltem meg. Önmagamban akkori mániás gondolataimban nagyot csalódtam, ekkor kezdődött a betegségem is. Azóta küzdök ezzel az üresség, érzelem nélküliség és gondolat nélküliség érzéssel, létezéssel. Olyan mintha kívülről szemlélném az eseményeket, önmagammal semmilyen kapcsolatom nincs. A memóriám is rossz, nem jutnak eszembe triviális dolgok sem, ami még jobban megnehezíti a kommunikációt.Például kollégák nevét nem tudom felsorolni akikkel együtt dolgoztam 6évig. Nem kedvelem a saját magamat sem, semmibe nézem személyemet, így is viselkedem. De talán egész életemben nem voltak gondolataim, csak ilyen szituáció elemzőek, és múlton rágódóak. Annyira kihat életemre, hogy a szakmámnak megfelelő munkát sem tudok vállalni (mérnöki) , főként az emberekkel való kommunikáció és érintkezés ami lehetetlenné teszi elviselni a munkahelyet. Minden feladat, probléma óriási kihívást jelent számomra. Kérdezném, hogy hogyan lehetne felülkerekedni ezen a gondolatnélküliségen?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza skizoaffektív zavar témában

Tisztelt Kérdező,

A skizoaffektív zavarra a hangulat és az állapot ingadozása, hullámzása jellemző. Bizonyos fázisában jelentkezhetnek az Ön által leírt panaszok. Kezelőorvosával kéne beszélnie, és esetleg kezdeményezni a gyógyszerelés változtatását. Az állapot javulásáig olyan munkát kéne keresni, ami kisebb megterhelést jelent, és ellátható ezekkel a panaszokkal is.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. november 16., 12:13; Megválaszolva: 2015. november 17., 09:07
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi az oka a memóriám lassulásának?
Tisztelt Doktornő, Napi 3x60 mg Zeldox, 2x500 mg Depakine, és 2x150 mg Olvexya mellett úgy érzem hogy a memóriám nagyon meg van lassulva. Régebben a...
Oroklodes
Kedves Doktorno! Kerdesem, hogy a skizoaffektiv zavar milyen modon oroklodik? Amennyiben az amyai nagypapanak diagnosztizalt betegsege van, mekkora az...
depreszióra szedet gyógyszerek
Tisztelt dr nő Olyan kérdésem volna hogy a kórházban beállították a gyógyszereimet. A diagnózisom skizoafektív biopoláris ez egy felpörgéses...
Tanács kérése
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Párom édesanyja skizoaffektív zavarban szenved, mely egyre súlyosbodik mióta egyedül él. A napi elfoglaltságunk mellett...
Rexetin álmosság