Időskori demencia - rohamszerűen jelentkező nyugtatás

Tisztelt Doktornő! Édesanyám másfél éve megállapított - szoros felügyelet igénylő - idős korának késői szakában jelentkező demenciában v. ahhoz hasonló tünetű alcheimer kórban szenved. Érrendszeri műtéte és egyéb szívbetegsége révén értágítókat, vérhigítót kell szednie. Eddig - mivel nem jelentkezett állandó jelleggel az un. rohamszerű pánikolása ezért csak TIAPRIDAL gyógyszert javasolt háziorvosa a korábban már rendszeresen szedett legalacsonyabb hatóanyagu XANAX mellé esti bevételre. A TIPARIDAL-t csak esetenként alkalmazzuk, de egyre gyaakrabban elfordul, hogy amikor eléri ez a zavar - hirtelen felugrik a vérnyomása pl. 180 - 190 mg - felsőérték! Ilyenkor a TENSIOMID segítségével sikerül normalizálni állapotát! ÖN MIT TANÁCSOLNA?! Köszönettel várom mielőbbi válaszát: Tisztelettel: Édesanyjáért aggódó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza időskori demencia témában

Tisztelt Kérdező,

Az időskori demenciában jelentkező nyugtalanság gyakran jól kezelhető kis dózisú neuroleptikummal, melyet rendszeres szedésre is be lehet állítani. A Xanax-szal azonban óvatosság ajánlott, felhalmozódhat a szervezetben, - különösen Rudotel egyidejű szedése mellett. Mindezt a kezelőorvossal, vagy a területileg illetékes pszichiáterrel érdemes újratárgyalni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. február 14., 18:05; Megválaszolva: 2015. február 18., 20:45
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság