Hogyan tudnám elérni hogy újabb tesztet / helyes diagnózist kapjak?

Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Endokrinológus orvosom teljeskörű pajzsimirgy kivizsgálás részeként küldött pszichiátriai vizsgálatra. Egyszerű bezsélgetésre számítottam, de a rendelőben többünket órákig várakoztattak. Ami megszokott egészségügyben, ezért elfogadtam, de a kezelés (igazából beszélgetés ) közben felállt és melettem fél óráig telefonált a belgiumi orvos fizetésekről. Ekkor jöttem rá ezért van a várakozás. Még ez sem zavart. Kérdezés végére mindenről volt szó csak arról nem amiért mentem. Kezdve a gyanakvó kérdéseket a fizetésemről stb. Aztán kaptam egy kupac kb. 50 éves kártyát amit IGENre és NEMre kellet szétválasztani. 1 kérdés többször is szerepelt kifordított változatban. Többi is már önmagában gyanakvó és olyan kérdések voltak amire nem lehet igennel vagy nemmel válaszolni. Ráadásul bele sem fért volna abba a fiókba ahova valóban gondoltam. Siettem vele, de így is 1 óránál tovább tartott. Ezért nem biztos minden jó helyre került. 2 hét múlva megkaptam a választ: mmpi teszt alapján érzelmileg éretlen, labilis személyiségzavar, szorongásos reakcióval gyógyszeres kezelés nem szükséges. Ez már végleg felbosszantot, de nem tudtam mit tudnék ellene tenni. Nevetséges milyen elavult módszerekkel és stílusban foglalkoznak az emberekkel. Az az érzésem félrediagnosztizáltak. Normális éppelmélyű ember vagyok, nem azért mentem oda hogy ilyet kapjak egy felületes kezelés alapján. Hogyan tudnám elérni hogy újabb tesztet / helyes diagnózist kapjak? Nem szeretném félre kezelnének ilyen hibák miatt. Előre is köszönöm a választ. Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza pszichiátriai diagnózis témában

Kedves Zsolt,

Azt hiszem, ezt az orvosával kéne alaposabban átbeszélni. Először is, a pajzsmirigy működés kivizsgálásának nem szokott része lenni pszichiátriai vizsgálat. Nem volt más, ami ezt indokolhatta volna?

Ezen kívül - úgy tűnik, - ennek a vizsgálatnak nincs semmilyen konzekvenciája, nem von maga után gyógykezelést. Tehát félrekezeléstől nem kell tartani. Talán meg kéne kérdezni az orvosát, hogy ő milyen diagnózist akart kizárni. Azt megértem, ha bántja az önérzetét, hogy egy felületes vizsgálat alapján mondtak Önről véleményt..

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. január 07., 00:15; Megválaszolva: 2015. január 07., 19:09
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi lehet a gond ?
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám