Hogyan kezeljem?

Tisztelt doktorno, gimnazista vagyok, filozofusnak keszulok es asztrofizikusnak, van egy velemenyem a vilagrol, kiskorom ota elvartam az emberektol hogy a dolgukat tudatosan tegyék, mire felnottem rajottem ez nem igy van, egzisztencialis szorongasom van idonkent, azt hittem panikbetegsegem (azok is hozzajarultak) bejartam pszichiatert es pszichologust is, ekkor jottem ra nem csinalnak semmitse tudatosan, amikor elmentem nem tettek egybol a dolgukat, csak altak butan es irtak volna fel a gyogyszert, de az elmemmel nem foglalkoztak, kiabrandultam, es elkezdtem jobban felni, mi hogyha mindenki ilyen? senki sem professzionalis? mihogyha senki sem tud segiteni rajtam valami szavak manipulasaval hatni esetleg a tudatomra? regen derealizacioim voltak, utana kovetkeztek a deperszonaliaciok is, iskolaban ha ulok, ugy erzem mintha idegenulnek el a testemtol, mintha nem en mozgatnam, ha azt mondanam megvagyok szallva akkor valoszinuleg pszichozissal diagnosztizalnanak, gyakran es folyamatosan erzem hogy veszitem el onmagam, ha beszelek akkor mintha ismeretlen lenne a hangom, OCD ritualekhoz is kotom pl.megmozgatom az ujjaimat hogy eljussom tudom kontrolalni a testem, bebeszelem mar magamnak hogy ez egyre gyakrabban fordul elo, es igen ez be is kovetkezik. Gyengenek erzem magam, es felek nem fogom tudni uralni onmagam, agresszivan valaszolok, mar nevetni sincs kedvem.kerem valaszoljon a kerdeseimre: a demencia kialakulhat? paranoia az ha gondolok az ongyilkossagra, de felek megtenni, mert sohase tennem meg? mintha onmagam ellen lenne az agyam.Letezik ilyen betegseg hogy abnormalissa valnak a gondolataim (reakciok az agyamban) es ez bekovetkezhet a leirtak alapjan nalam? koszonom a valaszokat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza derealizáció, deperszonalizáció témában

Tisztelt Kérdező,

Demencia nem alakul ki ilyen tünetek talaján. Az öngyilkossági gondolatokkal kapcsolatos ambivalencia nem paranoia. Természetes az egymásnak ellentmondó impulzusok és késztetések megjelenése. Az a bizonyosság, hogy sosem követne el öngyilkosságot, megnyugtató. A leírtak alapján nem diagnosztizálnám.

Azt tanácsolom, hogy akkor is forduljon egy kollégámhoz, ha nem tartja tökéletesnek. Minden bizonnyal sok hasonló problémával találkozott már, és személyes beszélgetés során ki tud alakítani egy képet az Ön problémájáról. A diagnózis birtokában pedig el lehet kezdeni a kezelést, ami lehet gyógyszeres, vagy pszichoterápia, vagy a kettő kombinációja.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2014. december 07., 13:07; Megválaszolva: 2014. december 09., 12:54
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt