Mi lesz a következménye?

4 évvel ezelőtt futás után sétáltam a barátnőmmel, és mikor ránéztem megkérdőjeleztem magamtól, milyen érdekes, hogy ő a barátnőm és beszélünk, ha nem itt születem volna, nem sétálunk itt, és kiesett, hogy ő kicsoda, mármint tudtam, hogy ki ő, de amikor ránéztem furcsa érzés kapott el, mintha egy idegen személy állna mellettem, utána történt pár hasonló eset amikor derealizációkat éreztem, abban az időszakban sokat szorongtam(szüleim elválása, pár cikizés a suliban, és nagyapám halála ami után féltem nagymamámhoz járni, de sajnos sokat kellett ott lennem).Édesanyám nagyon foglalkozott az ezotériával meg a spiritualizmussal, és elkezdtem aggódni a szellemek miatt, mindenféle kérdéseket tettem fel a halál utáni világról, és kialakult az OCD is nálam, nem mertem pár helyen aludni, mert nagyapám ott aludt, nem mertem a villából, tányérból enni, mert egyszer ő is használta stb.Ez utána elcsitult, csak mindig megmaradt bennem a szorongás, de utána leltem barátnőket és sokkal jobb lett, és az OCD is elmúlt.Derealizációkat viszont sokszor éltem át, de mindig átment pár perc után, ha helyet váltottam.Utána a látászavarok mellé amiket a derealizáció okozz kezdtek hozzájárulni a pánik első tünetei is, de az is átment amikor helyet valtottam.Viszont utána egyre többet jelentkeztek, mikor a buszban ültem hirtelen nem tudtam hol vagyok mert kiesett, utána eljutott persze.Repulogepen hyperventillaltam eloszor, de akkor azt hittem infarktust kaptam, nagyon kirémisztett, utána most áprilisban szintén, de akkor bepánikoltam, az osszes izmom osszehuzodott es kiesett hogy kivagyok. Most mar deperszonalizaciok is hozzajarulnak, neha az ejszaka kozepen felkelek es nem tudom kivagyok, és a vegtagjaimat is nehezen mozgatom, mintha mindenem meglenne hirtelen merevedve, az iskolaban neha marom magam hatha a fajdalom nagyobb lesz mint maga a bajom. Az lenne a kerdesem, mi lehet ennek a kovetkezmenye? szemelyiseg elvesztes? bedilizés? vegleges kieses? mi tortenhet? Van mitol aggodnom? A hypv. lekuzdottem, panikot is tudom kezelni.De felek

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza a pszichés problémák témában

Tisztelt Kérdező, A derealizációs és deperszonalizációs élmények gyakrabban jelentkeznek megváltozott tudatállapotban /mint pl. futás után, vagy éjszaka felriadva. Utóbbihoz társulhat átmeneti bénulás érzése./ A családi krízishelyzet és nagyapjának halála biztosan provokálólag hatottak a szorongások jelentkezésére. Az jó jel, hogy bizonyos tünetek elmúlnak, úrrá tud lenni rajtuk. Az Ön által felsorolt veszélyektől nem kell tartani. Mégis hasznos volna felkeresnie egy kollégámat, és személyesen átbeszélni a panaszait. Gyógyszeres és pszichoterápiás kezelés is segítségére lehet. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2014. november 01., 18:27; Megválaszolva: 2014. november 10., 19:19
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi lehet velem
pszcihiátria intézet
Mi okozhatja?
Idegrendszer erősítés
Brintellix mellékhatás