Kérem segítsen, van valami bajom?

Kényszerbeteg vagyok, nem is olyan enyhén, ezt megállapították. De van pár dolog, amit nem tudom, mi okoz... Persze lehet, hogy azt is az OCD, de nem vagyok benne biztos, és már szeretném megtudni, hogy tényleg teljesen megőrültem-e... Az utcára nagyon nem szívesen megyek ki, nem egyszer mondok le programokat emiatt, suliba nem is járok... Úgy érzem, hogy az embereknek hányingere van tőlem, és úgy is látom. Biztosan nem képzelődök, hiszen látom... Mikor ilyen helyzet van, akkor nagyon görcsölök, sokszor testi tünetem is van, pl hasmenés, hányinger, gyors szívverés, ájulásérzés, hirtelen leizzadás... Pláne, ha valakit "figyelek", hogy milyen reakciót váltok ki belőle. Ilyenkor milliószor lejátszom magamban a jelenetet, ameddig el nem hitetem magammal hogy nem úgy volt... Ilyenkor nagyon stresszelek, néha dührohamom lesz attól is.. Volt már öngyilkossági kísérletem, és vagdosom magam. Általában vidám vagyok, de néha nagyon elveszítem a reményt és elhagy minden erőm, pedig alapból erős vagyok... Sokszor kapok dührohamot, általában a mindennapi zajok vagy jelentéktelen dolgok miatt... Amik idegesítenek, de borzasztó intenzív módon, és olyankor néha elveszítem az önkontrollt és ütök-rúgok, és gyakran sírógörcs is tör rám ezek alatt, kiabálok, mindig rászólok másokra hogy ne csinálják azt ami esetleg kiváltotta nálam.. Nagyon sokat alszom, de ígyis kimerült vagyok, néha annyira, hogy nem is csinálok szinte semmit.. Meg alapból sem csinálok sok mindent, elhagyott az erőm és a motivációm.. A baráti kapcsolataimat is elhanyagolom, mintha hozzájuk sem lenne erőm, pedig szeretem őket:/ Minden kis hülyeségen ki tudok borulni már, pedig eddig mintha kötélidegeim lettek volna... Eddig nagyon jól ment a tanulás, most meg semennyire. Nem tudok tanulni. Még lenne pár dolog, de dióhéjban ennyi. Nagyon köszönöm előre is a választ és hogy elolvasta!:)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza a személyiség zavar témában

Kedves Kérdező! Javaslom, hogy keresse fel a háziorvosát és csináljanak egy labor- és vizeletvizsgálatot, ellenőrizzék a vércukrát, a pajzsmirgy hornom szintjét. Ha a hangulatzavarok és a nagyfokú fáradtság hátterében nincs szervi ok, akkor lehet elindulni a pszichés kivizsgálás és kezelés irányába. A tünetei beillenek a hangulatzavar, a szociális fóbia, az agórafóbia tünettanába is, így a legközelebbi pszichiátriai kontrollvizsgálaton beszélgessen ezekről is az orvosával. Ha lehetőség van rá, akkor keressen fel egy pszichoterapeutát, akivel megtanulhatja felismerni a hibás gondolkodásmintáit, amiket nap mint nap alkalmaz az emberek, helyzetek megítélése során. ha ezek megvannak, akkor lehet elkezdeni átalakítani őket és megszabadulni a szorongástól. Egyébként az OCD-nek is jót tenne ez a fajta terápiás megközelítés. A kezelőorvosával érdemes lenne azt is megbeszélni, hogy az ön esetében mennyire látja indokoltnak a szorongásoldó kezelés bevezetését. Ugyan fiataloknál nem szeretik ezeket a gyóygszereket alkalmazni, de talán ezeknek a készítményeknek is lehetne tünetcsökkentő hatása, ami megkönnyíthetné az életét.

Kérdés: 2014. május 14., 23:22; Megválaszolva: 2014. május 16., 23:18
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi okozhatja?
Idegrendszer erősítés
Brintellix mellékhatás
Mi történt velem?
ALVÁS zavar, inszomnia FOLYTATÁS