Depresszió? Kapuzárási pánik! Valami ordít odabenn...

Tisztelt Hölgyem/Uram! A férjem miatt aggódom. Az utóbbi időben rendkívül ingerült. Fogalmazhatnám úgy is, hogy eddig is "hirtelen robbanós" típus volt, de idáig vissza tudta tartani magát itt-ott. Azonban az utóbbi időben teljesen kikelt magából. Valami üvölt benne... Nem tud átmenni A-ból B-be sem úgy, hogy a következő sarkon ha szabálytalanságot lát le ne üvöltse a szabálytalankodót. Otthon teljesen befordul, nem kommunikatív, ül a tévé és a számítógép mögött, néha X-boxon játszik F1-et. Személyes kapcsolatait is az interneten bonyolítja. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretné, akkor fennhangon kiabál akár magában is, ha Ő rontott el valamit. Hangulata teljesen változó, egyik pillanatban jó, néhány perccel később már hozzá se lehet szólni. Jó kedve jóformán sosincs, inkább fogalmazzunk úgy, hogy van a rossz és a még rosszabb. Mosolyogni -őszintén- szerintem legutóbb egy éve láthattam, akkor is csak a fénykép erejéig... A jövőképe teljesen negatív. Ugyanazok a rossz gondolatok kergetik, az egészségével -hogy előbb-utóbb rákos lesz- az anyagi életünkkel kapcsolatban. Korábban volt pánikbetegsége, talán akkor leküzdötte. Magas vérnyomásbetegségét kezelik. A párkapcsolatunk egyszer tűz, egyszer víz. Sajnos már nem tudok, hogy viszonyulni ezekhez az ingadozásokhoz. A napokban volt egy nagyobb veszekedésünk. Néhány órával később eldöntötte, hogy elválik. Mindenféle dolgot a fejemhez vágott. Utána másnap béke. Megkérdeztem Tőle, hogy ezek után, hogy mit gondoljak a kapcsolatunkról? Erre annyit válaszolt, hogy elég szomorú, hogy én ilyet kérdezek... Nem tudom, mit tegyek, hogy tudom kizökkenteni... igazából orvosi segítségre van a véleményem szerint szüksége, de előtte inkább meg szeretném kérdezni, hogy a fentiek tekintetében jól gondolom-e. Köszönöm!

Dr. Veress Dóra válasza viselkedés zavar témában

kedves Kérdező! Egyetértek önnel, a párjának valóban orvosi segítségre van szüksége. A leírtak alapján valószínűnek tartom, hogy a párjának hangulatzavara, esetleg agressziókontroll problámája van. Megoldást jelenthet a gyógyszeres kezelés és/vagy a pszichoterápia, de mindenekelőtt fel kellene keresniük egy szakembert, aki alaposabban megvizsgálja a párját és ennek tükrében tájékoztatja önöket a lehetőségekről.

Megválaszolva: 2013. június 13.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Félelem/féltékenység (?) emberektől, 2...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kisfiam 2 éves. Közel 3 hónapja senkit nem tűr meg a közelünkben a nagyszülein kívül. Játszótéren, közértben, utcán nem zavarják az...
Hangos legzes (nyoges)
Tisztelt Doktor Ur/Holgy, van egy fura "gond"-om. Gyerekkorom ota rendeszeresen ramszolnak, hogy ne nyogjek! En persze nem hallok semmit a "nyoges"-bol,...
Megrögzött beigdegezödés
édes apámrol van szó nagyon magas a vérnyomása elöre haladott zöld hályogja van és az utobbi elmult fél évben ugy viselkedig, mint ha elment volna a jozan esze...
Sos! gyermekpszihológus!
TISZTELT PSZIHOLÓGUS! Egyre nagyobb a problémám mielőtt leírnám fő bajt megjegyezném családom harmónikus vita mentes! Ikreim vannak bölcsibe komoly bajt anno...
Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Hallucináció vagy más magyarázat?