Lehetek függő az antidepresszánstól?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1 hete szedek Stimuloton 50mg-ot. 5 napig fél tablettát, attól kezdve egészet kell. A pszichológusom szerint depresszióm van (közepes) . Elküldött a pszichiáterhez, hogy írassak fel gyógyszert, mellette pedig járjak terápiára. A pszichiáter szerint nincs depresszióm, szerinte csak nem ismerem önmagam és nem tudom milyen ember szeretnék lenni, de felírta a Stimulotont, hogy tudjak tanulni a vizsgáimra. Mert mondtam neki, hogy nem tudok koncentrálni a tanulásra. Arra lennék kíváncsi, hogy rá fogok szokni erre a gyógyszerre, gyógyszerfüggő leszek? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza gyógyszerfüggőség témában

Kedves Kisasszony!

Nem valószínű, hogy hozzászokik a gyógyszerhez, pláne nem ilyen kis adagban, de ha igen, akkor is fokozatos elhagyással le lehet szokni róla.

Kérdés: 2013. május 30., 18:32; Megválaszolva: 2013. június 03., 23:01
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Indulatkezelés
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas