Aggasztó gondolatok

Egyetemi éveim alatt a rám nehezedő stressz hatására különböző lelki eredetű, kellemetlen tünetekre lettem figyelmes. A kezdeti szakaszban sírásrohamokkal küzdöttem. Ezek az esti órákban jelentkeztek, ha egyedül voltam az egyetemi lakáson. Később a tanulás mellé nyári munkát is vállaltam ami a mentális megterhelés mellé fizikailag is leterhelte a szervezetem és pánikrohamokat éltem meg, szintén este, mely erős szívveréssel, légszomjjal és mellkasi szorongással társult. Pár hónap elteltével a pánikrohamokat rossz gondolatok váltották fel, ami fejben érzékelt bizsergéssel, szorongással és olykor fájdalommal jelentkezett. Ezek a gondolatok idegösszeomlásos félelemre épülnek, és arra, hogy olyan betegség lappang bennem ami a jövőmet megkeserítheti. Emellett gyakran képekben is megjelennek előttem bizonyos dolgok. Például gyilkossági jelenetek, amit rajtam akarnak elvégezni hozzám közelálló családtagok. Előfordult az is, hogy kés láttára saját magamtól megijedtem, hogy kárt teszek magamban. Folyamatosan küzdök ezek a gondolatok ellen, ami megkeseríti a fiatal éveim, A félelmemet kiváltó okok talán onnan erednek, hogy a családban előfordult már idegbetegség és anyukám ezeket hozta fel példának a pánikrohamok alkalmával, hogy biztos nekem is ez a betegségem van ami a rokonomnál volt. Úgymond beleülteti a bogarat a fülembe és ez egyre aggasztóbb számomra. A kérdésem az volna, hogy a tünetek alapján milyen betegséget vél felfedezni a Kedves Szakértő. Lát e arra esélyt, hogy genetikailag örökletes idegbetegség kialakulásának a kezdeti fázisában lehetnék? vagy csak kimerültségről lehet szó, amit esetleg életmódváltással vagy egyéb módon kezelni lehetne? Nagyon szépen köszönöm a válaszát és a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza aggasztó gondolatok témában

Kedves Kérdező!

Ahhoz, hogy pontosan meg lehessen válaszolni a kérdését, tudni kellene, hogy milyen betegség fordult elő a családban? A tünetei alapján az ön panasza inkább szorongásos eredetűnek tűnik, de a leírása alapján nem zárható ki komolyabb betegség sem. Mindenképp szükséges lenne egy alapos pszichológiai vizsgálat, néhány teszt elvégzése, bővebbet csak akkor lehet mondani. Kérem, keresse fel a legközelebbi pszichiátriai rendelést és vizsgáltassa ki magát alaposan.

Kérdés: 2013. január 27., 17:09; Megválaszolva: 2013. február 03., 12:00
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Miért van?
Üdvözlöm! Azzal a problémával állok szemben, hogy állandóan halállal kapcsolatos, főleg a szeretteimmel kapcsolatos gondolataim vannak hogy...
Rexetin álmosság
Gyogyszer mellekhatas
Ez is csak egy kényszergondolat?