Szorongás, beképzelés

Tisztelt Doktor! Szinte naponta megtortenik velem, hogy bekepzelek dolgokat a hozzam nagyon kozel allo szemelyekkel (csalad, kedvesem) . Ez nem is lenne gond, de mindig a legrosszabbat ami veluk tortenhet. Ha egy napon nem adnak eletjelt magukrol vagy nem beszelunk telefonon akkor mindig a legrosszabra gondolok. Probalom masfele terelni a gondolataim, de nem sikerul. Hogyan tudnak megszabadulni ezektol a szorongasoktol?

Kovács Piroska válasza aggodalmaskodás témában

Kedvesem!

Először is azt lenne érdemes megnézni, milyen fokú is a szorongása. Ezt ellenőrizheti a honlapomon található tesztekkel. Sejtésem szerint azonban messze meghaladja az elért érték a normál szintet. Akkor pedig nem igen érdemes tovább várnia, mivel eddig is megpróbálkozott már ezzel-azzal - sikertelenül.

Ha bármilyen okból mégsem fordul szakemberhez, akkor próbáljon saját magával tisztába jönni: mitől is fél valójában, miért is nem bízik önerejében stb.? Emellett érdemes számba vennie, mik is az értékei, mik a saját erőforrásai, amikre bizton számíthat...

Üdvözlettel:

Kovács Piroska pszichológus

Kérdés: 2013. január 18., 20:05 ;Megválaszolva: 2013. január 20., 11:22
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Miért van ez igy?
jo napot azkérdésem miértvan az, hogy afeleségem dolgozik én meg annyira aggodom miatta, hogy aztmondja már depresszios vagyok, nem vagyok féltékeny.az...
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás