Miért fáj a bal karom miután felidegesítem magam?

Több mint egy hónapja lettem rá figyelmes, és azóta mindennapossá vált az, hogy ha valamilyen negatív inger ér, a párom felidegesít (amúgy jelentéktelen dolgokkal) , vagy megijedek valamitől akkor elkezd fájni a karom, és nem hagyja abba egész estig, belealvásik. Másnap nem fáj reggel, de ha újból történik valami ami felizgat, akkor megint elkezdi. Nem fáj csak enyhén, viszont egy idő után ingerült és kimerült leszek a fájás miatt. A vállamtól egészen a tenyerem belsejéig érezhető. Egy alkalommal megropogtattam a vállam, és miután megkönnyebbült abba is maradt a fájdalom szinte egészen. Ami esetleg tudni érdemes, az az, hogy édesanyám ideges tipus, úgy érzem, hogy hasonlítok rá. Évekkel ezelőtt súlyosan beteg lett, a központi idegrendszerének az összeomlása fenyegette őt az orvosok szerint. Szeretném tudni, hogy a több mozgás és kevesebb stressz segíthetek-e a fájdalom megszüntetésében? Válaszukat köszönöm szépen!

Dr. Tomonkó Magdolna válasza bal kar fájdalom témában

Kedves Kérdező!

26 éves korban nem valószínű, hogy szervi oka lenne a panaszainak, viszont az idegrendszer "rá tud állni egy pályára", rátanul arra, hogy ilyen módon reagáljon a stresszre.

A több mozgás, a stressz helyzetek kerülése valóban jó ötlet, meg lehet szakítani ezt a kört akár fájdalom csillapító, akár enyhe nyugtató bevételével is. A lényeg, hogy tanítsa meg a szervezetét másként reagálni, a feszültségeket feldolgozni, hogy ne fájdalommal válaszoljon a stresszre.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. január 11., 22:23 ;Megválaszolva: 2013. január 13., 23:05
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok