SSRI és l theanine

Tisztelt DR Nő/ÚR! Érdeklődni szeretnék hogy nem rég találtam L theanine aminósív tartalmú étrendkiegészítő zöldteával kombinálva.Szedhető ez citaprammal (napi 30 mg)? Köszönettel

Dr. Veress Dóra válasza antidepresszáns és étrend kiegészítő témában

Kedves Kérdező!

A theanint a zöldteából vonják ki, de egyszeri dózisa is jóval magasabb, mint amit egy csésze teában elfogyasztana. A hatása sok esetben bizonytalan, feltételezik, hogy a serkentő hírvivő molekulák hatását utánozza, növeli a glutamát és a dopamin mennyiségét az agyban. A szerotonin-háztartásra kifejtett hatása bizonytalan, a tudományos megfigyelések ellentmondásosak, így nem lehet tudni, hogy pontosan milyen irányban és hogyan befolyásolja a hangulatért felelős neurotranszmitter mennyiségét. Emiatt én azt modnom, hogy hangulatjavítóval együtt semmiképp se szedje, hiszen annak hatását fokozhatja és ronthatja is. Mindkettőnek megvan a maga veszélye.

Kérdés: 2013. január 10., 15:35 ;Megválaszolva: 2013. január 15., 08:56
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok