Ismerkedés, párkapcsolati problémák, kilátástalanság

Tisztelt pszichológusok, pszichiáterek! 1.5 éve kórházi pszichológusom javasolta, hogy ismerkedjek internet segítségével, mivel lényegében érdektelen voltam a szociális kapcsolatok iránt. Lényegében bezártam magam körül a kapukat, burokba helyeztem magam, mivel korábban elég súlyosan visszaéltek a bizalmammal. Szóval évek óta szinte semmilyen szociális kapcsolatom nem volt. Interneten ismerkedtem, próbálkoztam, de lényegében senki nem gyakorolt rám nagyobb hatást. Szinte töviről hegyire ismerjük egymás életét. Viszont pár hónapja megismertem egy nagyon különleges lányt, akivel rengeteg dologban egyezünk, érdeklődés, élettörtének, erkölcsi álláspontunk. Beszélgettünk is telefonon sokat, feldobtuk egymás napját, mosolyt csaltunk egymás arcára. Találkozás lehetősége is szóba jött, de hárítottam, mivel nem tudom, hogy kezeljem a helyzetet, régóta nem találkoztam senkivel, nem akarok rossz színben feltűnni. Ő egy sikeres nagyon helyes lány, aki mellett én semminek érezném magam. Nincs normális egzisztenciám, külső tulajdonságaim sem éppen a legelőnyösebbek. Interneten keresztül "több" is kibontakozott, mint puszta barátság, mindkét részről. Nem tudom, mitévő legyek. Találkozzam-e vele, vagy sem? Félek a csalódástól, ha csalódnék, egy életre elvenné a kedvem a kapcsolatteremtéstől, úgy érzem. Elkezdtem kopaszodni, ez is nagyon feszélyez, illetve a többletsúlyom, és ez már eléggé rögeszméssé kezd válni nálam. Finasterid "kúrát" lehetséges valamilyen módon igénybe vennem kopaszodás ellen? Ebben látom egyedül a megoldást, nagy megnyugvást nyújtana számomra. Állapotom is stagnál, nem sok sikerélményem van. Mostani kórházi pszichiáterem lényegében nem is nagyon foglalkozik velem, félévente egyszer 5 percre fogad. Ingyenes pszichológiai kezelést már kimerítettem. Ingyenes pszichoterápia, akár közösségi, akár személyes, vagy valamilyen hasonló mód van az állapotom javítására? Esetleg egy bennfekvéses kivizsgálás? Köszönöm.

Kovács Piroska válasza kapcsolati problémák témában

Kedvesem,

A felsoroltak egy részét, ami az önértékelésével, önbecsülésével kapcsolatos, azt a kezelő orvosa segítségével kellene rendbe tennie. A munkával, egzisztenciával kapcsolatosan pedig saját erőből előrelépni.

Ami pedig az ismerkedést illeti: valahol, valamikor el kellene kezdeni, ugyanis ez is olyan tudás, amit gyakorlat útján lehet elsajátítani. Mint minden kapcsolatnál, így az Ön esetében is benne van a csalódás lehetősége, ami az önértékelését is negatívan befolyásolhatja, azonban ezt eleve elővételezni és ezért hárítani a személyes találkozást: nagy hiba és logikai torzítás.

Üdvözlettel:

Kovács Piroska pszichológus

Kérdés: 2013. január 05., 03:14 ;Megválaszolva: 2013. január 09., 12:09
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok