Szerelmi bánat

Jó Napot Kívánok! Egy 19 éves egyetemista srác vagyok, nem átlagos személyiséggel (kissé zűrös) . Barátnőmmel 1 évig voltam együtt, rengeteg vitánk volt ez alatt, de nagyon szerettük egymást. Ő sem egyszerű személyiség, de mindig megbocsájtottam mindenért, ahogyan ő is nekem. Volt egy két dolog, amiről végig hazudtam a kapcsolatunk alatt, de az érzéseim soha nem tartoztak ezek közé. Sosem bízott bennem a múltam miatt, ami nem a legfényesebb. Most ott tartunk, hogy betelt a pohár a régi módszerek nem használnak, nem bocsájt meg. Nem kereshetem, mert megfenyegettek a szülei. (ő egyépként 17 éves) Azt mondja, van valakije, amit néha elhiszek néha viszont nem, mert ismerem és nem tudnám elképzelni. Nos vázlatpontokban körülbelül ennyi, de egyépként sokkal részletesebb és bonyolultabb. Tehát a problémám. Gyakran rámjön, hogy hiányzik, nem tudom kezelni. Sokat sírok, szorongok, nem tudok enni és kölümböző kérdések járnak a fejemben, de a legfontosabb az, hogy visszakaphatom-e és mikor. Sajnos senkivel sem tudok erről beszélgetni, de ha igen akkor sem részletesen. Várom, hogy múljon a hiánya, de egyenlőre egyre nehezebb és úgy érzem belehalok és soha nem fogom tudni elfelejteni. Tehát a fejemben és a szivemben valami talán nincs rendjén. Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg várjak-e még szakember megkeresésével vagy már aktuális ha úgy érzem nem bírom? Esetleg az alap egészségbiztosítás fedezi ennek a problémának a megoldásának költségét? Ha nem akkor kit kell hívnom? Kérem Segítsen!

Dr. Veress Dóra válasza szakítás után témában

Kedves Fiatalember! A szakítás olyan, mint egy szeretett hozzátartozó halála, meg kell gyászolni a másik ember elvesztését és a kapcsolatot. Ennek természetes része a fájdalom, a sírás, a vágy arra, hogy a másik embert visszaszerezze. Ez az érzés idővel, lehet, hogy hónapok alatt, de el fog múlni. Ha mégis úgy érzi, hogy nem tud uralkodni az érzésein, olyan mértékben levert és örömtelen egész nap, hogy ez az életvitelét jelentősen befolyásolja, nem kel fel az ágyból, stb, akkor keresse fel a legközelebbi pszichiátriai rendelőt. MIndezeken túl gondolja végig a kapcsolatot, és vonja le a megfelelő következtetéseket arra nézve, hogy hol rontotta el? Vajon miért nem bízott önben a barátnője, miben hazudott és szükséges volt-e ez? A konzekvenciák ismeretében pedig gondolja át, hogy egy következő kapcsolatban mit fog másként csinálni!

Megválaszolva: 2012. november 05.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Lelkibetegseg
Kedves Doktorno! 20 eves lany vagyok, eleg erett ahoz, hogy felfogjam a dolgokat, de ugylatszik nem eleg erett, hogy el is fogadja! 3 evet jaartam egy fiuval...
Paranoid viselkedés belátás nélkül
Antidepresszáns gyógyszerinterakció
Tisztelt Doktor Nő! Tavaly szeptemberében kezdtek kezelni pánikbetegséggel, szorongással. Szédüléssel járó panaszok, izzadás, erős szívdobogás, homályos...
Antidepresszáns váltás
Tisztelt Doktornő! 12 évig szedtem Cipralex 20 mg gyógyszert, (kevert szorongásos, depressziós tünetek miatt) amely tökéletesen bevált, teljesen jól éreztem...
Megőrülhettem?
Tisztelt Doktornő! Harmad éves orvostanhallgató vagyok. Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tavaly novemberben a vizsgaidőszakom előtt erős pánikrohamokkal...
Furcsa testi tünetek lelki alap?
Kedves Doktornő! Az én problémám január közepén kezdődött, amikor is kiderült egy nőgyógyászati probléma (petefészek ciszták) mivel az orvos azt mondta,...