Kábaság, lelassult gondolkodás

Jó napot kívánok! Már több hónapja furcsán érzem magam. Úgy érzem lelassult a gondolkozásom, dekoncentrált vagyok és előfordul, hogy nehezen jut eszembe valami. Egyfajta kábaságot érzek. Néha a tompa fejfájás is jelentkezik, de nem elviselhetetlen. Eléggé zavar ez az állapot. Tanulásnál probléma, de a hétköznapi beszélgetéseknél is. Van, hogy egyszerűen képtelen vagyok igazán odafigyelni a beszélgetőpartneremre. Vajon mi okozhatja ezt a kábaságot? Én nem tudom mihez kötni. Nyáron nem sok stressz ér, a frontokhoz sem kapcsolódik ez az állapot, állandó jellegű. És mit tudnék tenni, hogy jobban érezzem magam? Köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza csökkent koncentrálóképesség témában

Kedves Kérdező!

Ebben az életkorban ezek a tünetek igen ritkán utalnak szervi bajra. Nagy valószinűséggel lelki eredet állhat a háttérben. Ez nem feltétlenül stressz, hanem valami mélyebb lelki működési probléma. Forduljon pszichoterapeutához.

Kérdés: 2012. augusztus 18., 16:33; Megválaszolva: 2012. augusztus 21., 19:13
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi lehet a bajom??? Félek
Antidepresszáns okozta hízás
Ripedon kihagyása;
Megbolondultam vagy csak gyógyszer...
Üdvözlöm Azt szeretném megtudni hogy ez mitől van már nagyon meg vagyok ijedve nem tudom beteg lettem? mostmár többször és napi szinten elofordul...
Antipszichotikum, meddőség?
Kedves Doktornő! 40 éves férfi vagyok, 9 éve küzdök extrém szorongással, pánikbetegséggel. Többféle pszichoterápián át a relaxációs...