• Kisiklott az életem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Összetett és komplikált problémával állok szemben sajnos, amin szeretnék változtatni, szeretném a helyes mederbe terelni az életem/ de főként a jelenlegi(vagy volt? - nem is tudom..) párommal közös életünk. A legelején kezdeném de csak röviden. Mindketten egy hosszabb kapcsolat után voltunk, Ő másfél évet én majdnem 5 évet zártam le. A párom (aki 19 éves) kapcsolata napokkal a megismerkedésünk előtt fejezdött be, utána ez előző párjától érkező lelki gyötrés még jó ideig kísérte a megismerkedésünket. Akkor kérte, hogy kicsit lassan induljon be a dolog kettőnk között, de a vége az lett, hogy belevágtunk, a szünetet megszakítva. Szükségét érezte volna, hogy rendezze a dolgait magában. Csodálatos és különleges személyiséggel rendelkezik, ami azonnal magával ragadott, bármeddig képes lettem volna türelemmel várakozni, de végül összejöttünk. 2 hónapig minden rendben zajlott, fokozott érdeklődést tanúsított irántam, ami kezdett csillapodni és egyre több alkalommal negatív hangulatú volt velem. A rosszkedvét, hangulatváltozásait figyelembe vettem, így is kezeltem, türelmes voltam és nem bántam vele megalázóan. Azonban több apró eseményből fakadóan elveszítette a bizalmát irántam ( alaptalanul. azok a dolgok, amiket felhozott ennek okaként mind titokban maradhattak volna, ha nem akartam volna vele őszinte lenni, de miért is ne lettem volna? nem lett volna semmi értelme). Most ott tart a kettőnk közötti helyzet, hogy már nem akar tőlem semmit, mert elveszített minden pozitív érzést irántam, a bizalmatlanságból kifolyólag. A személyisége rendkívüli, okos, lényegre törő gondolkodású. Viszont azt vettem észre, hogy emellett nagyon zavart és lelki problémákkal is küzd, amiket egyedül próbál feldolgozni, megérteni, olyan súlyúakat, amiket egy érett felnőtt embernek is nehezére esne. Nem akarom elveszíteni, szeretném, ha újra bízna bennem és szeretnék az életében fontos támaszt és biztonságot nyújtani neki, úgy érzem, egyedül érzi magát a világban. Mit tehetek?

        Dr. Veress Dóra válasza a bizalmatlanság témában

        Kedves Kérdező! Az ok nélküli gyanakvás és féltékenység mindig az illető bensőjéből fakad, vagyis arra utal, hogy nála nincs minden rendben, kicsi az önbizalma, korábbi rossz tapasztalatai voltak, vagy ilyen a személyisége. Ezeket csak úgy lehet helyre tenni, ha a párja felkeres egy pszichológust, aki segít neki rendezni a belső konfliktusokat. Ön úgy tudna a legtöbbet segíteni, ha elindítaná ezen a nehéz úton. Egyelőre tartsa tiszteletben az érzéseit, biztosítsa őt arról, hogy szereti, de ne erőszakoskodjon a folytatást illetően. A jövő majd meghozza a választ arra a kérdésre, hogy tudnak-e együtt élni vagy sem. Egy bizalmatlan, gyanakvó párkapcsolat egyikőjüknek sem tenne jót.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 12., 08:06; Megválaszolva: 2011. december 13., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: