Dr. Bihari Katalin

Dr. Bihari Katalin

Neurológus
Bemutatkozás:

1980-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 1984 óta vagyok neurológus, 1989 óta klinikai farmakológus szakorvos. 1984-85-ben az Egyesült Királyágban, 1989-1991-ig az USA-ban dolgoztam.

Londonban találkoztam először a botulin toxin kezeléssel, akkor még számomra is hihetetlennek tűnt, hogy egy méreg gyógyszerként ilyen kiváló eredménnyel alkalmazható. 1986-tól Magyarországon is (a kontinensen elsőként) elkezdtem használni a betegek gyógyítására. Fő érdeklődési köröm a szakmán belül mindig a mozgászavarok kezelése maradt.

1994-ben megszereztem az orvostudomány kandidátusa címet.

2013 óta a Bács Kiskun Megyei Oktatókórház neurológiai és stroke osztályának osztályvezető főorvosa vagyok, 2016-ban megkaptam a Szegedi Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára kitüntető címet.

Legutóbbi válaszai

MR vizsgálat

Kedves Asszonyom! A leírt kis elváltozás nem kell, hogy nyugtalanítsa, véleményem szerint valószínűleg melléklelet, de, amint azt már több kérdezőnek is megírtam, a beteg vizsgálata nélkül nem lehet leletekről felelősen nyilatkozni. Azt javaslom, hogy konzultáljon kezelőorvosával.

Natív koponya MR vizsgálat epilepszia

Tisztelt Asszonyom! A leírt elváltozás egyértelműen fül orr gégészeti probléma, az nem az agyban, hanem az arcüregben van., Hogy ezzel van-e további tennivaló, az fül orr gégészeti kérdés.

2 éve húzódó betegség

Tisztelt Uram! Mivel nem tudom hol, milyen vizsgálatok történtek, milyen volt a neurológiai statusa, milyen pszichiátriai vizsgálat történt, és az sem mindegy, hogy hol lakik, sajnos nem tudok tanácsot adni Önnek.

Delirium és Zavartság

Tisztelt Uram! A kérdését tulajdonképpen már meg is válaszolta, a "köznyelvben "zavartság" a szaknyelvben "delirium" mondattal. A, delírium orvosi "nyelven" nem pusztán zavartság, leggyakrabban, de természetesen nem kizárólag alkohol megvonás kapcsán jelentkezik, és a zavartságon kívül más tünetekkel is jár.

Agyi MRI-vizsgálat lelet

Tisztelt Uram! Az MR leleten sem agysorvadás, sem stroke jelei nem kerültek leírásra. Nem tudom, miért készült a vizsgálat. Nagyon helyes, ha egészségesen él, az sok betegség megelőzésében fontos szereppel bír. Ennél több információ a beteg vizsgálata nélkül felelősen ilyen felületen nem adható.