Nurse Háziápolás

Nurse Háziápolás

Tegye fel betegápolással kapcsolatos kérdéseit!
Bemutatkozás:

Otthoni betegápolási, gondozási feladatokat látunk el az idősebb korosztály és a rászoruló beteg emberek körében elsősorban Budapesten és Pest megyében, de egyes szolgáltatásainkat az ország egész területén tudjuk biztosítani. (x)

Feladatunk és célunk az, hogy elérhetővé tegyük az idős, beteg, ellátásra szoruló emberek számára azt, hogy gyors, empatikus, szakszerű otthoni ellátásban részesüljenek.

2001 óta az otthoni betegápolásban, gondozásban szerzett tapasztalataink arra sarkaltak, hogy a rászoruló emberek számára mind sokoldalúbb, majd minden igényre, betegállapotra kiterjedő otthoni segítséget nyújtsunk. Ennek révén nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a magukra maradt, vagy a kórházat elhagyó idős, beteg emberek a kórházi távozást, állapotuk stabilizálását követően, szükség esetén mihamarabb ápolásban, gondozásban részesüljenek a saját otthonukban a családjuk igényeinek megfelelően.

A szociális feladatok végzésétől (bevásárlás, házvezetői feladatok, takarítás) a komoly szakmai felkészültséget igénylő baleset utáni rehabilitációs ellátásig (gyógytorna, gyógymasszázs, éber kómás betegek ellátása, intenzív otthoni ápolás) széles körben végzünk ápolási feladatokat.

Az ellátás magas szintű biztosításához még az ellátás megkezdését megelőzően a beteg családtag ellátásához szükséges segédeszközök beszerzésében is támogatást nyújtunk, hiszen a megfelelő segédeszközök használatával még jobban elő tudjuk segíteni a hatékony és gyors felépülést.

Munkatársainkkal azon dolgozunk, hogy az általunk ellátott betegek számára egy élhető, emberi, méltóságos, és nem utolsósorban magas szintű ellátást biztosítsunk, legyen szó akár folyamatos felügyeletről, gondozásról, nappali ápolásáról vagy rehabilitációs kezelésekről.

Az otthoni betegápolásról készült kéthetente megjelenő összeállításainkban azon területekkel foglalkozunk, amelyek az otthoni ellátás kialakításában, megszervezésében nyújtanak segítséget és bemutatunk számos hasznos tanácsot, amellyel minden család gördülékenyebbé teheti mindennapjait akkor, amikor beteg családtagjának otthoni ápolást kell biztosítani.

A Nurse Háziápolási Szolgálat a WEBBetegen Cikkeinkből megtudhatják, hogy hogyan készüljünk fel arra, ha beteg ember van a családban, milyen segítséget mikor érdemes igénybe vennünk, a különböző betegségekben szenvedőknél mire érdemes odafigyelni már akár a kórházban is, mit tehetnek Önök, mint a beteg hozzátartozói a megfelelő rehabilitáció és a mielőbbi állapotjavulás érdekében.

A „szakértő válaszol” rovatunkban válaszokat kaphatnak azon kérdéseikre is szakértő munkatársaink által, amelyekre cikkeink esetleg nem térnek ki részletesen. Remélem, hogy válaszainkkal, tanácsainkkal megfelelő támogatást tudunk Önöknek nyújtani a családtagjaik otthoni ellátásához.

Legutóbbi válaszai

Alzheimer kóros beteg otthoni ápolása

Kedves Molnár Ildikó! Az édesanyja éjszakai és - bár ez a leveléből nem derült ki - feltehetően nappali fennléte komoly kihívást jelent az ápolószemélyzet számára és minden bizonnyal az Önök számára is. Mi hasonló esetekben azt szoktuk tenni a minőségi ellátás érdekében, hogy lazítunk az ápolók igénybevételén szabadidők és esetleg további ápolók bevonásával. Ez az Önök részéről viszont további erőforrásokat igényelhetnek, hiszen a szabadidőket vagy családon belül vagy más ápolókkal tudják megoldani hosszú távon, amennyiben az intézményi ellátástól teljesen elzárkóznak. Megoldás lehet még, hogy a helyi önkormányzati szociális szolgálattól kérnek segítséget vagy - amennyiben szakápolási feladatok is felmerülnek az édesanyja esetében - szakápolói viziteket kér a háziorvoson keresztül az illetékes szakápolási szolgálattól. Ezek a lehetőségek az általunk ismert és alkalmazott lehetőségek az Önökéhez hasonló esetben, azonban bizonyos javulás a gyógyszerelés beállításával és a biztonságérzet növelésével némileg javítható. Remélem, hogy valamelyest tudtam Önnek segíteni. Nagyon sok kitartást és erőt kívánok Önöknek!

Beteg figyelő (mint a bébi figyelő)

Kedves Hölgyem. Létezik ilyen betegfelügyeleti rendszer. A leírtak alapján ajánlani tudom többek között az általunk forgalmazott Vivago karperecet, amely lényegében az Ön által leírt funkciókkal rendelkezik és amennyiben a férje rosszul van, úgy automatikusan is riasztja Önt bárhol, ahol a mobiltelefonja Önnel van. Kérem, látogasson el honlapunkra az alábbi címen: MN=VivagoBetegfelugyeletiRendszer&LN=Hungarian.

Hogyan történik a idősgondozás?

Azt tudom javasolni, hogy mielőbb vegye föl a kapcsolatot az Önkormányzatuk szociális részlegével, esetleg a helyi idősek otthonával, hogy van-e bármilyen lehetőség az édesanyja időszakos ellátására. Ha valamilyen oknál fogva a fent leírtakat nem sikerül elintézni, úgy részmegoldást nyújthat Önöknek esetleg az is, ha a háziorvosukkal egyeztetve igényelnek a területileg illetékes szakápolási szolgálattól ingyenesen igényelhető szakápolói viziteket. Ehhez a háziorvos elrendelésére, javaslatára van szükség és ezek a vizitek ugyan korlátozott időtartamban (ált. 1 óra) és gyakorisággal (max havi 14 alkalom) érhetőek el, de az édesanyja állapota indokolhatja az ilyen típusú szakápolói ellátást és segítséget nyújthat az esetleg mosdatásban, pelenkacserében. Egyéb megoldások is léteznek, azonban azok többnyire önfinanszírozó formában működnek. Amennyiben a részletek miatt a segítségére tudok lenni bármelyik kérdésben, kérem, jelezze nekem akár közvetlenül a [email protected] e-mail címen vagy hívjon bennünket tanácsokért a 06 1 413 0327-es számon! Üdvözlettel: Teszák Alexandra Alma koordinátor

Steril szoba

Kedves kérdező! Ápolási kérdésekben bármikor állunk a rendelkezésükre, azonban őszintén szólva sajnos nincs tapasztalatunk steril szoba kialakítására vonatkozóan, hiszen betegeink elsősorban a kezelést végző intézménytől kapnak erre vonatkozóan javaslatokat és információkat. Mindenképpen azt javasolnám, hogy a kezelőorvossal egyeztessenek az otthoni steril körülmények kialakításáról! Köszönöm a megértését! Tisztelettel: Nurse Háziápolási Szolgálat csapata

Kiterjedt áttétes petefészekrák

Tisztelt Kérdező! Sajnos csak ápolási kérdésben tudok Önnek válaszolni, hiszen a gyógyszerelés és a kezelések nem ápolási kompetencia. Kérem, hogy ez ügyben mindenképpen a kezelőorvossal egyeztessen! Ha jól értettem, az anyósa egyedül él és jelenleg nincs semmilyen segítsége. Mindenképpen azt tudnám javasolni Önnek, hogy először a háziorvossal egyeztetve vegye föl a kapcsolatot az illetékes otthoni szakápoló szolgálattal (a háziorvosnak tudnia kell, hogy mely szolgáltató az illetékes) és kérjen hospice és / vagy szakápolási segítséget. Hospice ellátás keretében 2 x 50 napra szóló viziteket tudnak OEP finanszírozottan biztosítani, míg szakápolás keretein belül 4 x 14 alkalom vehető ingyenesen igénybe. Javaslom továbbá, hogy az önkormányzathoz forduljon, hogy szociális ellátás keretein belül kérjen támogatást vagy esetleg valamelyik vallási felekezethez, amelyiknek az Önök településén van szolgálatuk. Amit esetleg még javasolni tudok, hogy a háziorvossal egyeztetve kérjen intézményi ellátást az anyósa részére, vagy bízzon meg valamely önfinanszírozó szolgáltatót vagy ápolót / gondozót az anyósa ápolására! A leírtak alapján mindenképpen azt tanácsolom, hogy lehetőség szerint az "utolsó időszakban" töltsenek minél több időt együtt szeretetben, hogy anyósa fel tudjon készülni és el tudja fogadni az eltávozást. Isten áldja Önöket!