Feövenyessy Krisztina

Feövenyessy Krisztina

mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember (MSc)
Bemutatkozás:

A Janus Pannonius Tudományegyetem Humán Erőforrás szakán végeztem, és sok éven át kommunikációs tanácsadóként, trénerként és coach-ként dolgoztam, majd 2008-ban - egy életmód- és szemléletváltás részeként - az egészségügy felé fordultam.

Elsősorban a gerinc- és mozgásszervi betegségek hatékony megelőzése és gyógyítása foglalkoztatott, így az alternatív mozgásterápia területére szakosodtam. Szakvizsgám  sikeres abszolválását követően számos szakmai továbbképzést végeztem (Dorn-terápia, funkcionális gerinctréning, lágyrész mobilizáció, trigger- és tenderpont kezelés, perifériás idegmobilizáció, fascia tréning stb.), mindeközben tovább képeztem magam, és a Debreceni Egyetemen okleveles rehabilitációs szakember mesterdiplomát szereztem.

2015-ben nyitottam meg a Balance Gerincközpontot, amely 2021 áprilisától a Feövenyessy Gerinc- és Sportrehabilitációs Központ nevet viseli. A gerincközpont vezetése mellett 2014 óta a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezető oktatójaként egészségügyi és sportszakembereknek állítok össze és vezetek  minősített szakmai továbbképzéseket, és rendszeresen publikálok számos egészségügyi médiumban, illetve saját szakmai és a nagyközönségnek szóló blogomban. Ja, és a legfontosabb: imádom a hivatásomat, szívvel-lélekkel gyógyítok és tanítok. :)

Szakterületek:

- gerincproblémák, porckorongsérv, spondylosis, gerincferdülés, Scheuermann-kór

- nyak, váll, derék és csípőtáji fájdalmak, meszesedés, ízületi gyulladások

- csontritkulás

- testtartás javítás, munkahelyi problémák (ülőmunka, egyoldalú terhelés) kompenzációja

- időskori mozgásbeszűkülés kezelése

- sportsérülések, sportrehabilitáció

Első könyvem 2019. nyara óta vásárolható meg, Gerinctitkok - Szeretne megszabadulni a nyak- és derékfájdalomtól? címmel. (A könyvről részletesebben itt tájékozódhat)

Legutóbbi válaszai