• Supplin és Klion

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        Körülbelül másfél hete erős szúrást-viszketést tapasztaltam a hüvelyben, majd ez a későbiekkben elterjedt a külső nemiszervre, valamint a végbéltájékra is, azonban nagy mennyiségű folyás nem jelentkezett. 3 nappal ezelőtt voltam nőgyógyásznál, aki azt mondta, hogy van valóban van egy kis folyásom, és egy kis fertőzésem. Fel is írt rá Klion d-100 hüvelytablettát, azonban azt nem mondta, hogy a fertőzést mi okozta, kenetet tenyészethez nem vett. Azt sem mondta, hogy a páromat kell-e kezelni vagy nem. Ezután a párom elment a háziorvosához és az orvos azt mondta neki, hogy a nőgyógyásznak mindenféleképpen kellett volna a hüvelytabletta mellé valami gyógyszert felírnia mindkettőnknek. Ezek után nekem és a páromnak is felírt Supplin tablettát, amit 10 napig kellene szednünk. A kérdésem az lenne, hogy akkor én most kinek higgyek? Nem tudom, hogy szedjem-e a gyógyszert így, hogy azt nem a nőgyógyász írta fel? Esetlegesen ha gombás fertőzésem van, akkor a klion és a supplin kombinációja azt is elmulasztja? Egyáltalán szedhetem-e a kettőt együtt?

        Válaszát előre is nagyon köszönöm.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygyulladás témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem tudom, miért kellene egy hüvelygyulladásra szájon át szedhető gyógyszer is, hisze nem volt arról szó, hogy nemi úton átvohető fertőzés lenne. Szerintem kérdezze meg a nőgyógyászt, hogy szedjék-e el az antibiotikumot is. Vannak olyen nőgyógyászati fertzések, melyeket jellegzetesen a normál flóra felborulása okoz, a Klinon D 100-at pl. vegyes bakteriális-gombás fertőzésre is fel lehet írni, és nem kell mellé másik gyógyszer.

         


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-02-11 10:12:25; Megválaszolva: 2010. február 11., 10:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: