• Hüvelygyulladás megszüntetése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor!

        Már 8 hónapja szenvedek állandó hólyaghurut miatt. Ez idő alatt kiderült, hogy a probléma gyökerét nőgyógyászati oldalról kell megközelíteni. Viszont ez sokáig nem derült ki és beszedtem az urológusok által felírt antbiotikumokat, amik egy ideig segítettek a "felfázós" tünetek enyhítéséban, de nem akadályozták meg hogy újra és újra kiújuljon a probléma.

        Jelenleg kb. hetentre van felfázós tünetem erős alhasi fájdalommal és fájdalmas vizeléssel ( nem egy leányálom)

        Szerencsére kiderült, hogy a problémákat hüvelyi fertőzés, baktérium okozza. Név szerint Streptococcos és E.coli. A vizelet-minta most már negatív. De a hüvelyből - hiába a rengeteg szer- nem lehet kiírtani.

        A szexuálsi együttlét fájdalmas. Nem a behatolás maga, hanem amikor a mélyebben belémhatol a párom. Gyakran van pecsételő vérzés az aktus után. Viszont egy jó ideje nem voltunk már együtt. A tabletta elhagyása óta, (3 év), mindig óvszerrel védekezünk. 7 éve vagyunk együtt. Az urológos korábban kért sperma-mintát az negatív lett - szerencsére.

        Próbálok informálodni az interneten. A különböző írásokból azt szűröm le, hogy mivel nem alkalmaztam az antibiotikunmos kezelések során és után PH visszaállítást, felborult a hüvely flórája és elszaporodtak ezek, az egyébként hasznos, baktériumok. Sajnos, ez odáig fajult, hogy ha egy icipicit is elkezdek fázni, azonnal elkezdődik a fájdalmas felfázás. Jelenleg használom, a Betadin kúpot, de nem tudom, hogy azt meddig kell használni mielőtt elkezdem a tejsavas irrigálást...

        Már kb 5 napja használom, de a 3. napon újra jött egy "felfázás". Most ez meghosszabbítja a kezelést? Vagy használjam mindenképpen 14 napig a Betadin kúpot és csak utána legyen PH -visszaállítás. Az orvosok szerint csak antibiotikummal lehet meggyúgyulni. Persze a tenyésztés során kiderült, hogy ez a baci az peinicilinre reagál, én pedig penicilin-érzékeny vagyok.

        lehetséges, hogy gyógyszer nélkül kijöjjön ebből ez mebr? Nagyon aggódom, mert 8 hónap rengeteg idő és még a gyernekválalás előtt vagyok...

         

        Várom válaszát!

        Üdv: Málna

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygyulladás témában

        Kedves Málna!

        Én nem javaslom a Betadine-kúpot, hiszen ezzel a hasznos bacik is kipusztulnak a hüvelyből. A tenyésztésen biztosan van másik antibiotikum lehetőség is, nemcsak a penicillin, ezzel kellene kezelni, hiszehn ilyenkor csak a célirányos kezelés segít. Emellett a tejsavas irrigálás csak a pH-t állítja helyre, ezt heti 2-nél többször nem ajánlatos végezni, panaszok nélkül pedig hetente, kéthetente 1x is elég.

        A Gynoflor, vagy Floragyn nevű hüvelytablettát kellene alkalmazni, ami lactobacillusokat tartalmaz, és pont ez kell ahoz, hogy helyreálljon a normál flóra.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-11 11:26:29; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: