Erős görcsök

Tisztelt Dr.Nő/Úr. Én egy 17 éves lány vagyok már 5 éve mikor megvan mindig nagyon görcsölök! szedek görcsoldot de szeretném a görcsoldot felcserélni valami másra, mert félek hogy nehogy a sok gyógyszertől valami bajom legyen. ugy halottam hogy van valami gyógynövényes tea ami jó lehet rá. kérem ha tudnak valami jó ötletet vagy tanácsot annak nagyon örülnék! elörre is köszönöm válaszukat! Üdvözlettel: HR.

WEBBeteg Szakértő válasza menstruációs görcs témában

Kedves HR!

Az alábbiakat próbálhatja meg ebben a sorrendben, hátha segít. A fogamzásgátlót akkor szokták javasolni, ha egyik módszer sem válik be, és a menses olyan panaszokat okoz, hogy ez a mindennapi életben is megakadályozza a teendőiben.

1. Un. nem-steroid gyulladáscsökkentők (Apranax, Cataflam, Ibuprofen) tbl. használata, már a várható vérzés jelentkezése előtt 1-2 nappal kezdve, esetleg 2 fajta gyógyszert kombinálva.

2. Magne B6 és Calcium tabletta rendszeres szedése

3. Fizikai aktivitás növelése

4. Só- és zsírszegény diéta folytatása

5. Ha dohányzik, akkor szokjon le róla

6. Bioptron lámpa használata a görcsök idején

7. fogamzásgátló használataÜdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. április 25., 15:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
10 éve szedem a fogamzásgátlót...
Tisztelt Doktor nő/úr! Júliusban leszek 24éves. 14éves koromban jött meg az első menszeszem. 13napig tartott, nagyon erős volt, vérszegény is...
Fogamzásgátló abbahagyása után...
Kedves Webdoktor! lassan 9 éve szedek fogamzásgátlót, de mostmár lassan szeretnénk babát. régen még a tabletta előtt mindig erős menstruációs...
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar