Nem múló hólyaghurut és nőgyógyászati gyulladás

Kedves doktornő! Decembertől márciusig folyamatos fogágyi gyulladás miatt rengeteg antibiotikumot kellett szednem (Dalacin három dobozzal, Augmentin, Aktil duo) . Sajnos ezek szedésekor nem használtam hüvelyflóra támogató kúpot, így az utolsó antibiotikum után 2 héttel megjelentek a nőgyógy.panaszok (viszketés, égés a külső nemi területeken) . Canesten kúpra és kenőcsre nem múltak, ekkor a nőgyógyász hüvelygyulladást állapított meg és Gynoxin hüvelykrémet adott, amitől a panasz egy hét alatt el is múlt. Rá két hétre kezdődött a kálváriám: klasszikus hólyaghuruttal ébredtem, amire háziorvos tenyésztés és vizeletvizsgálat nélkül először Cifrant adott, 10 szemet, majd mivel nem múlt el, Monuralt 2 tasakkal, ezt követően Nitrofurantoint egy dobozzal (3x1) . Ekkor sem múlt el a panasz (folyamatos égő, csípő érzés a húgycsőben és állandó hólyagfájdalom, ami nem múlik vizelés után sem.) A nőgyógyász Sumamedet adott (3x500 mg) , illetve Macmirort, de semmi hatása. Urológus (3 is) Uh és vizeletvizsgálat (mindkétszer negatív) azt mondja: vizelet rendben, UH hólyag rendben, biztosan és hosszan fennálló, kikezeletlen hüvelyfertőzés áll a háttérben, és hiába szedek hólyaghurutra gyógyszert, amíg a nőgyógy.gyulladás (gomba v baktérium) el nem tűnik, és a hüvelyflórát vissza nem telepítjük, nem fog meggyógyulni a hólyag sem. A nőgyógyászom hosszú kérlelésemre vett le tenyésztésre pálcikával kenetet a hüvelyből, de a labor visszaküldte, hogy ez így nem jó, tárgylemezre kenve kérik, addig nem kimutatható belőle sem gomba, sem baktérium. STD-t is szerettem volna levetetni, azt nem vette le, pedig úgy tudom, az is okozhat hasonló tüneteket. Jelenleg Uro-Waxom kapszulát szedek napi egyet, este egy Nitrofurantoin tablettát, Arcoxiát és SP 54-et (ezeket mind az urológus írta, 3 hónapig kell ebben az adagban szednem, a hólyag támogatására) . Illetve napi egy Gynoflor hüvelykúpot használok két hete. A hólyagom folyamatosan fáj illetve már az egész alhasam. A vizelés nem csíp most, de a húgycső ég folyamatosan, érzékeny és az egész hólyag is. A külső nemi szerveim teljesen fel vannak maródva, lángvörösek, csikló, nagyajkak, kisajkak, minden. Erre Pimafucortot kaptam...nem sokat ér, néha jobb, de inkább nem. Kérem, segítsen, milyen vizsgálatokra lenne szükségem, nyilván másik nőgyógyásznál és addig is milyen gyógyszereket /kúpokat/kenőcsöket szedjek. Semmiféle szájon keresztül szedhető gombaellenes készítményt nem kaptam eddig. A nőgyógyászom szerint, ha a vizeletem negatív, akkor nem lehet ott baj. Az urológus szerint a rengeteg antibiotikum miatt egy jó darabig még negatív marad a vizelet, így az nem mérvadó. Nemi életet 6 hete nem élek, fogamzásgátlót nem szedek,így visszafertőzés kizárt. Nagyon el vagyok keseredve, hogy ebből mikor fogok kikeveredni, 6 hete fájdalommal élek. Köszönöm szépen a segítségét!

Dr. Farkas Ágnes válasza hüvelygyulladás témában

Kedves Hölgyem!

Önnek mielőbb újabb nőgyógyászati vizsgálatra lenne szüksége. Valószínűleg ismételt tenyésztés kellene, hiszen eddig még semmit se mutattak ki sehol sem. Addig próbálkozhat a Micovag kúppal, majd, ha az ösztrogén nem ellenjavallt Önnél, akkor felváltva Ovestin krém, majd Cikatridina kúp. Ha a Gynoflor nem segített, ezek jó választásnak tűnnek. Emellett szájon át a Mollio nevu kapszulával támogatható a flóra. Ha segít a Micovag, akkor szüksége lesz mielőbb (napokon belül) szájon át szedhető gomba elleni gyógyszerre is.

Emellett, ha a Gynoxin először jó volt, külsőleg a Lomexin krém enyhítheti a panaszát.

Mielőbbi jobbulást!

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2022. július 03., 14:01; Megválaszolva: 2022. július 06., 23:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Betadine hasmenéy
Gyulladást átadhat-e a lány a...
Jó napot! Olyan helyzet állt elő hogy a páromnak erős nemiszervi gyulladása van, pontosan nem tudni még hogy milyen. Tőlem elkaphatott bármilyen...
Hüvelykúp után nemi élet
Hüvelykúp miatt vérezhetek?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy ideje változó színű és állagú a folyásom, leginkább sárgás volt amikor nem fehér. 4 napja a nőgyógyászom kenet...
Kúp miatti vérzés
Üdvözlöm! A múlt héten a nőgyógyász bakteriális hüvelyfertőzést állapított meg. Kaptam rá NCl kúpot, amit 2 naponta kell használnom. Ma...