Elocom krém

Kedves Doktornő! Húgycsőfájdalomra az urológusom Elocom krémet írt fel, azt mondta napi egyszer este kenjem be a húgycsőnyílás körül. Amikor elkezdtem, az első 2-3 napban bár segíteni nem segített a problémámon, de nem okozott panaszt, viszont a 4.5. alkalommal maró érzést éreztem, az egész hüvelyem égni kezdett, és ez az érzés azóta sem szűnt meg. Egy hétig használtam, 3 napja kentem be lent utoljára, de azóta is folyamatosan lángol, csíp, mar a hüvelyem, a csiklóm, sírni tudnék, ha hozzárek a nyálkahártyához, és nagyon el vagyok keseredve. Azt olvastam, hogy ráadásul az Elocom szteroidos krémet nem is szabad nemi szervnél alkalmazni, emiatt nagyon aggódom, hogy valami visszafordíthatatlan pusztítást végzett a krém lent. Kenegetem Neogranormonnal, körömvirág krémmel, de csak lángol és vörös az egész, iszonyú érzékeny a csiklónál és a hüvelynél. Mit tudnék tenni, hogy javuljon, illetve mennyi idő, mire ez a lángoló érzés megszűnik, ugye nem marad így? Köszönöm szépen előre a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza hüvelygyulladás témában

Kedves Hölgyem!

Az Ön által leírt panaszok tipikus tünetei a gombás hüvelygyulladásnak. A szteroidok krém valószínűleg egy meglevő problémát erősített fel, az is lehet, hogy ezért volt a fájdalom a húgycső körül is már.

Vegyen egy patikában Mycovag kúpot (ez a hüvelybe kell) , és kívülről használjon Lomexin krémet. Körömvirágot ne alkalmazzon a vulván sem, és a hüvelyben sem, mert allergiát okozhat, ami szintén sokat ront a panaszokon. Jó lenne, ha elmenne nőgyógyászati vizsgálatra is 1-2 héten belül, akkor is, ha megszűnnek a kellemetlen tünetek.

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2020. augusztus 15., 14:12; Megválaszolva: 2020. augusztus 19., 21:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?