• Fájdalmas hüvelybemenet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a panasszal fordulok Önhöz,hogy a hüvelybemenet duzzadt, fájdalmas sokszor kényelmetlen ülni is a fájdalomtól,különösebb folyás nincs viszont az alhasi fájdalom is gyakori.A szexuális életet teljesen el lehetetleníti. Folyamatosan járok nőgyógyászhoz, először 2019.januárjába voltam, akkor gramm+coccus baktériumot állapított meg, azóta viszont nem csinált újabb tenyésztést. Ezalatt az idő alatt rengeteg antibiotikumot szedtem, használtam patikában készített hüvelykúpokat,ajánlott különböző hüvelyflóra visszaállítót.Köztük a colpo-cleaner pezsgőtablettát, cikatridina hüvelykúpot. De semmi nem vált be.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelygyulladás témában

        Kedves Kérdező! Az egészséges és ellenállóképes hüvely milliárd tejsavbaktériummal telve a hüvely egészséges váladékában biztosítja ezt. Ezk az egészséges hüvelyhám leváló felső sejtrétegének glikogénjéből készítik a tejsavat, melyben semmilyen kórokozó, gomba vagy baktérium nem él meg.Ez a nagyszerű biológiai védekezés nagyon érzékeny, Minden gyógyszer, antibiotikum, azonnal elpusztítja a tejsav baktériumokat és nehéz visszaregenerálni azokat. Így a hüvely védtelenné válik bármely újra betelepedő kórokozóval szemben. Újabb antibiotikum, és az egész kezdődik elölről. Kötelező lenne új tenyésztéssel a jelenlegi kórokozókat tisztázni, célzottan rájuk ható gyógyszerrel néhány nap alatt elpusztítani és másnaptól hosszú távon minden nap tejsavbaktériumokat tartalmazó valamely hüvelyi protexint alkalmazni.Ha végre rend lenne, a protexin heti kettőre, mahjd évekig heti egyre ritkítható.


        Kérdés: 2019. november 16., 19:09; Megválaszolva: 2019. november 19., 16:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: