Hüvelyi fertőzés?

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Január végén egy erős megfázás miatt antibiotikumos kezelésen estem át, majd a rá következő két hétre égő, viszkető, csípő, fájdalmas érzést tapasztaltam a hüvelybemenetemnél. Ennek kezelésére Canesten Kombit vásároltam, melyet az esedékes menstruációmig használtam. A menzesz után úgy éreztem megszabadultam a kellemetlen érzéstől, viszont a következő ciklusom közepén ismét előjöttek a tünetek. A maradék canesten krémet használtam el, valamint grapefruitmag-cseppeket szedtem. A tüneteim ismét csak a menstruációval múltak el, melyet követően elmentem nőgyógyászomhoz az éves rákszűrésre, ahol megvizsgált, és azt mondta, hogy nem lát semmilyen elváltozást a hüvelyemen, de a tanácsára Colpo-Cleaner tejsavas hüvelyöblítőt vettem, melynek elhasználása után (20db), nem jött elő abban a hónapban a fertőzés egyik jele sem. (A rákszűrésem eredménye p2-es lett.) Egy hete azonban ismét felfedeztem magamon a tüneteteket. Égő, viszkető, csípő érzést tapasztaltam, melyre újra Canesten kúpot szedtem, illetve a krémet is használom a mai napig. E tünetek enyhültek ugyan, de immáron nyolcadik napja nem múlanak. Emellett mostmár a párom is panaszkodott viszkető érzésre a nemiszervén, melyet a canesten krémmel kezelgetünk. Kérem segítsen valamilyen megfelelő megoldást találni a problémámra, mert szörnyen megkeseríti az életem. A menzeszem körülbelül egy hét múlva esedékes, de félek, hogy utána ismét előjönnek a tünetek. Szeretném még hozzátenni, hogy egyik alkalommal sem tapasztaltam bő, sűrű vagy megváltozott állagú folyást. "Csupán" az említett tüneteim jelentkeztek. Bizakodva várom válaszát, Egy reménytelen 20 éves lány...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a hüvelygyulladás témában

A hüvelyi gombás fertőzés kezelésére rendelkezésre áll hatékonyabb kezelési mód, mint a leírtak.Ezek szájon át alkamazható készítmények. Azonban nőgyógyászati vizsgálat azért is szükséges, mert meg kell állapítani, hogy kizárólag gomba okozza-e a panaszt, esetleg hüvelyváladék tenyyésztese, kenet vizsgálat jön szóba. A partner egyidejű kezelése szükséges.

Kérdés: 2014. május 05., 10:36; Megválaszolva: 2014. május 05., 22:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?