Bakteriális fertőzés hüvelyben és gomba

Tisztelt Doktor Úr! Két hete voltam nőgyógyásznál, aki Gynazol hüvelykrémet írt fel. Ma visszamentem hozzá, és a két héttel ezelőtti vizsgálat alapján közölte velem, hogy gombás és bakteriális fertőzésem is van. Így felírt nekem gyno-pevaryl hüvelykúpot és dalacin hüvelykrémet. A kérdésem az lenne, hogy a kettő együtt használható-e, mert mindkettőt lefekvés előtt kell használni, vagy használjam el a hüvelykúpot és utána a krémet? Illetve mi lehet az oka, hogy a Gynazol krém hatására elmúltak a tünetek, de két hét után jelentkeztek? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Törő Bálint válasza hüvelygyulladás témában

Tisztelt Kérdező!

A felírt hüvelykrémet és kúpot egyi dőben kell használni. A krém a külső részeken, a kúp belül hat. A hüvely fertőzések túlnyomó többsége nemi úton is terjed, ezért hiába múlik el Önnél a fertőzés, a partnere visszafertőzheti önt. Javaslom, hogy a felírt kenőccsel a partnere is kenje be a hímvesszőjén a bőr alatti makkrészt.

Üdvözlettel:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2012. november 21., 11:23; Megválaszolva: 2012. november 23., 16:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászati problémám
21 éves, egészséges nő vagyok. Tartós párkapcsolatom van, rendszeres nemi életet élünk. Fogamzásgátlót szedek. A problémám ezzel kapcsolatos....
Betadine hasmenéy
Gyulladást átadhat-e a lány a...
Jó napot! Olyan helyzet állt elő hogy a páromnak erős nemiszervi gyulladása van, pontosan nem tudni még hogy milyen. Tőlem elkaphatott bármilyen...
Nem múló hólyaghurut és...
Hüvelykúp után nemi élet