hormonzavar okozta gyulladás

Tisztelt Doktornő 3 éve tartó, ismétlődő, visszatérő hüvelygyulladás hátterében állhat e hormonális zavar egy 19 éves nőnél. A nőgyógyász már többféle szájon át szedhető és helyileg alkalmazható gyógyszert is felírt, de egyik sem használ. A tünetmentes idő kb. csak 2 hétig tart. Szükséges lenne e egy endokrinológia vizsgálat? Köszönettel

Dr. Fáklya Mónika válasza hüvelygyulladás témában

Tisztelt kérdező!

Érdemes lenne a cukoranyagcseréjét megvizsgálni. A másik kérdés, hogy önnek egy időben kezelik-e a szexuális pertnert is. Mert ha nem, akkor ide-pda adogatják a fertőzést. Érdemes lenne a hüvely normál flóráját helyreállító hüvelykúpot is használnia, mert lehet, hogy az a baj, hogy a normálflóra sérült.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. november 08., 12:40; Megválaszolva: 2012. november 09., 21:14
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Betadine hasmenéy
Gyulladást átadhat-e a lány a...
Jó napot! Olyan helyzet állt elő hogy a páromnak erős nemiszervi gyulladása van, pontosan nem tudni még hogy milyen. Tőlem elkaphatott bármilyen...
Nem múló hólyaghurut és...
Hüvelykúp után nemi élet
Hüvelykúp miatt vérezhetek?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy ideje változó színű és állagú a folyásom, leginkább sárgás volt amikor nem fehér. 4 napja a nőgyógyászom kenet...