női fertőzés, klebsiella pneumonia

Tisztelt Doktor úr! Nemrég voltam nőgyógyásznál, mivel viszkető és enyhén fájdalmas érzésem volt. Folyásom nem volt kellemetlen szagú vagyis külsőségekben nem mutatkozott meg, hogy bármi problémám lenne, de érezhető volt, hogy valami baj van odalent. A nőgyógyászom mintát vett, amit tenyésztésre küldött. Amikor az eredményért mentem, nem volt rám túl sok ideje az orvosnak, így részletesen nem mondta el mi a problémám, sőt, csak annyit h "hát igen, probléma van".. Nagyon korrekt, segítő kész doktor, felírt egy antibiotikumot (Cifloxin 500mg tabletta) . Az előírásnak megfelelően bevettem a tablettákat, és úgy érzem, hogy javult is a helyzet, de nem gyógyultam ki belőle. A lapon, amin az eredmény van ez állt: klebsiella pneumonia. Sajnos fogalmam sincs hogy ez milyen betegség. Remélem tudna ebben segíteni, hogy mitől alakulhatott ki és ez milyen betegség, mik a későbbi tünetei ha vannak és mindent elmondani róla. Leginkább persze az érdekelne, hogy hogyan tudnék meggyógyulni, mit érdemes megtennem, akár diéta, vagy hüvelyöblítés, stb. Valamint meg szeretném kérdezni, hogy milyen gyógyszert ajánlana Ön, mert nemsokára visszamegyek az orvosomhoz, hiszen nem múlt el teljesen a problémám és akkor ne legyek felkészületlen a témában. Válaszait előre is nagyon szépen köszönöm! Sz. Nóra

Dr. Herman Tünde válasza hüvelygyulladás témában

Kedves Kérdező!

Az antibiotikum bevételét követően a hüvely normál flórájának fenntartása lenne a cél. Ezt megteheti pl. Gynoflor nevű, lactobacillusokat tartalmazó hüvelytablettával, ill. a hüvely savas ph-ját biztosítandó bórsavas hüvelykúppal, amit hetente 1x-2x kell a hüvelybe helyezni, a Gynoflort pedig menses után kell a hüvelyben alkalmazni.

A Klebsiella elsősorban a felső légutakban tud komolyabb problémát okozni. Az antibiotikum után és a fenti kezelést követően mindenképpen történjen ismételten hüvelyváladék tenyésztés.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2012. október 30., 15:14 ;Megválaszolva: 2012. november 12., 18:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Betadine hasmenéy
Gyulladást átadhat-e a lány a...
Jó napot! Olyan helyzet állt elő hogy a páromnak erős nemiszervi gyulladása van, pontosan nem tudni még hogy milyen. Tőlem elkaphatott bármilyen...
Nem múló hólyaghurut és...
Hüvelykúp után nemi élet
Hüvelykúp miatt vérezhetek?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy ideje változó színű és állagú a folyásom, leginkább sárgás volt amikor nem fehér. 4 napja a nőgyógyászom kenet...