gombás fertőzés?

Tisztelt Doktor! Antibiotikumot szedtem (augmentin) ami után hüvelyfertőzésem lett. Sajnos nem kezdtem el időben kezelni, még strandon is voltam. Vettem canesten kombit (kezelés alatt nem strandoltam) úgy éreztem nem hozott teljesen rendbe. Felkerestem a nőgyógyászom, ez áll a leletemen: szűk hüvely, inflamalt hüvelybemenete és nyálkahártya, szürkés fluor. ez mit jelent?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygyulladás témában

Kedves Kérdező! Antibiotikum kúra alatt gyakran elszaporodik a mindíg jelelévő gomba a hüvelyben, mert a védő tejsav baktériumok elpusztulnak, a gombára nem hat. Igy elfoglalják rövis idő alatt a hüvelyt. A leírt lelet is ezt bizonyítja. Nem tudom, milyen gyógyszert adtak önnek erre, de mindenképpen javasolt egyetlen szájon át bevett gombaellenes kapszula, / Diflucan vagy Mikosyst 150/ és helyileg talán a sokféléből a CNS-nek nevezett kúp. A kúra végén a gyógyszeresen agyongyögtört hüvelyi helyes állapotot leggyorsabba egy hüvelyi probiotikum kúp kúra álitja helyre / Protexin Gyno/. A jövöben, ha bármely okból antibiotukum kúréra szorul, ennek idején kompenzálni másnaponta egyidejűleg helyezzen fel Canesten, vagy más gombaellenes kúpot.

Kérdés: 2012. augusztus 13., 12:15; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 11:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...