hüvelyváladék tenyésztés

Kedves Doktor Úr! Makacs hüvelyi folyás miatt rendszeresen járok nőgyógyászhoz. Hol ezt írtak fel, hol azt. Semmi panaszom nincs, csak folyás, ami a fehérneműn is nyomot hagy. A legutóbb a nőgyógyász tenyésztést végzett, azt mondta, szerinte ez normál folyás, de mivel mondtam, hogy a klionnal és a klimicinnel jó tapasztalataim vannak, azt felírta, és be is szedtem. Ma kaptam meg a tenyésztés eredményét (ez még azelőtti eredmény, mielőtt a klion+klimicint használtam volna): http: //i.imgur.com/MDbJm.jpg A nőgyógyász sajnos nem volt benn, de azt mondták, hogy nincs további teendőm, mivel negatív lett az eredmény. Mit jelent pontosan a lelet? Ha klebsiella pneumoniae van, az nem jelent rosszat? Mi az a cefuroxim? És a gram pozitív coccusok és pálcák? És mik az E és R betűk? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygyulladás témában

Kedves Kérdező! Leírásából, ha újra olvassa, nem derül ki több dolog a pontos válaszhoz. Elsősorban függetlenül a később megjött eredménytől javult e a használt gyógyszerektől, meggyógyult e? Nem derül ki, honnan szedte a Klebsiella jelenlétét. A cefurixim egy nagyhatású antibiotikum. A legtöbb hüvelyi átlag kórokozó gram pozitiv, ha kerek, akkor coccus, ha pálcika, aza baktérium másik forma. Ezek sokszor panaszmentesen is jelen vannak a hüvelyben. Bármilyen gyógyszert használt akár szájon át, akár hüvelyben, a védő tejsav baktériumok is elpusztulnak és védtlen marad a hüvely, bármely odakavaredő kórokozó el tud újra szaporodni. Ezért minden ilyen gyógykorszak végével használjon hüvelyi probiotikumot, recept nélkül kaphatók, vagy öblítsen tejsavas oldattal, néhány napig naponta, majd heti 2x.

Kérdés: 2012. július 10., 15:56; Megválaszolva: 2012. július 12., 22:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...