Hogyan javítható / gyógyítható egy perifériás arcidegbénulás?

Tisztelt Webdoktor/nő! Van nekem évek óta egy kialakult (de nem tudom visszavezetni az okát hogy mitől, de ezt nem is mindig lehet tudni) egy perifériás arcidegbénulásom az arcom jobb oldalán. Emiatt aszimmetrikus az arcom de magyarországon minden idegorvos elzavar mert hogy ezen nem tudnak segíteni. De most olvastam hogy Amerikában és Spanyolországban csináltak már teljes arcplasztikát ahol ilyen ideget is műtöttek. Nekem az lenne a lényeg hogy lenne e olyan idegorvos aki tud ezen segíteni? Romolhat még ez az állapot? Valahogy vissza kéne kapnom hogy érezzem az arcom mert emiatt egyre inkább csak aszimmetrikus lesz és engem nagyon zavar meg az is hogy nem is érzek egy nagy foltot az arcom egyik oldalán. Tudna erre valamit javasolni? Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza arcidegbénulás témában

Kedves Kérdező!

Plasztikával sok mindent lehet korrigálni, de ezt nem neurológus végzi. Neurológiai szempontból sajnos ez már egy végleges állapotnak tekinthető, az ideg működése már nem állhat vissza sem gyógyszeresen, sem pedig fizikoterápiával. Az érzészavar velejárója lehet, bár inkább csak az arc motoros működése érintett ilyenkor és ritka, hogy az érző és mozgató ideg együtt. Ha az érzészavar kifejezett, akkor ismételt neurológiai vizsgálat javasolt, mert lehet, hogy ha az Ön vizsgálatával olyan eltérés mutatkozik, mely feltételezi a két ideg együttes károsodását, akkor további vizsgálatra lesz szükség.

Kérdés: 2011. április 13., 09:49; Megválaszolva: 2011. április 18., 09:31
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Korona-vírus vakcina oltóanyag-a...
Tisztelt Dr. Fehér Gergely Doktor Úr! Börzsei Sándor vagyok azt szeretném kérdezni Őntől,hogy nekem november 10.-én volt Budapesten a Honvéd...
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI