• Szemhéj görcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        55 éves vagyok. Kb. két éve tapasztalom, hogy a szemhéjam lecsüng. Látóterem minimális, olyan érzés, mintha görcs húzná össze. Szemészorvos nem talált semmi rendelleneset.Két alkalommal kaptam botulinum toxin nevű injekciót, 5 hónap eltéréssel.Ez valamennyit javított, de csak minimális ideig. Voltam MRI, és CT vizsgálaton, de semmi rendelleneset nem mutatott. Gyakran vagyok feszült, rosszul alszom. Két éve járok orvosokhoz, de nem tudják megállapítani mi okozhatja ezt e rendellenességet. Voltam psychiátrián, ott sem mondtak semmit, nyaki Dopler vizsgálaton 10% meszesedést tapasztaltak a jobb oldalon. Látásom egyébként jó, csak a szememet nem tudom nyitvatartani, ez a bizonyos görcs összehúzza. Neurológiai vizsgálaton a következőt írták: neuromuscularis transmissio zavarára utaló elektrofiziológiai eltérés nincs. Tudom hogy így látatlanban nagyon nehéz bármit is mondani, de végső elkeseredésemben várom mielőbbi válaszát..

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a szemhéj témában

        Kedves Kérdező! A leírása alapján nagy valószínűséggel Önnek úgynevezett blefarospasmusa van. Ebben az esetben az elvégezhető vizsgálatok nem mutatnak eltérést. Neurológiai osztályon neuromuscularis szakrendelést keressen fel.


        Kérdés: 2011. január 23., 11:52; Megválaszolva: 2011. február 02., 21:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: