Medrol szedése

Myasthenia gravis a betegségem 24 éve. Jelenleg Medrolt kapok december eleje óta napi 64 mg adagban (kb. 3-4 hete) , mellé 150 mg Imurant. Ezek javító hatását az első két hétben éreztem, azóta úgy érzem "elpusztulok", a mellékhatások rendkívül erősek, állandó az izomremegésem, megfeszülnek, kimerevednek az izmaim, izomgörcseim vannak. Annyira yenülök, hogy időnként alábaim alig tartanak meg. A hízás, állandó verejtékezés, szívdobogás már csak apró csemegék ezek mellett. Kaptam már többször szteroidos kezelést, ennyire radikálisat még nem. Kértem az orvsot csökkentse az adagomat, de nem engedi. Tényleg nem lehetséges ez? Meddig kell és el kell-e viselnem a rendkivül erős mellékhatásokat, a angy adag folyamatos szedését, nem csökkenthető-e, amelyeket már nagyon nehezen tolerálok, s úgy érzem nem javítanak, inkább rontják az állapotomat. Köszönettel.

WEBBeteg szakértő válasza szteroid témában

Kedves Kérdező!

A Medrolt valószínűleg az állapotrosszabbodása miatt kapta. Azt megítélni nem tudom, hogy meddig kell szednie, hiszen nem ismerem a tüneteit, a betegsége lefolyását és nem vizsgáltam Önt. Azt nem írta, hogy a Medrol mellé kap e kalium pótlást illetve gyomorvédő gyógyszert. Az izomgörcsei lehetnek esetleg az alacsonyabb kaliumszint miatt is, ezt labor vizsgálattal igazolni lehet, illetve ha egyáltalán nem kap kaliumot, akkor mielőbb el kell kezdenie szedni.

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2010. február 22., 12:09; Megválaszolva: 2010. február 22., 12:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Microvascularis károsodás
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi MR lelet értelmezésében kérem a segitségét. Szorongó ember lévő aggódom, hogy Alzheimer kórtól, demenciától...
Agyi infarktus utáni Zsibbadás
Kedves Doktor! 1 héttel ezelőtt egy kisebb agyi infarktust szenvedtem el ami a bal karom zsibbadásával és mozgás kieséssel járt. A kórházból úgy...
Köhögéskor erős fejfájdalom
Tikkelés, epilepszia
MR-lelet értelmezés