• Medrol szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Myasthenia gravis a betegségem 24 éve. Jelenleg Medrolt kapok december eleje óta napi 64 mg adagban(kb. 3-4 hete), mellé 150 mg Imurant. Ezek javító hatását az első két hétben éreztem, azóta úgy érzem "elpusztulok", a mellékhatások rendkívül erősek, állandó az izomremegésem, megfeszülnek, kimerevednek az izmaim, izomgörcseim vannak. Annyira yenülök, hogy időnként alábaim alig tartanak meg. A hízás, állandó verejtékezés, szívdobogás már csak apró csemegék ezek mellett. Kaptam már többször szteroidos kezelést, ennyire radikálisat még nem. Kértem az orvsot csökkentse az adagomat, de nem engedi. Tényleg nem lehetséges ez? Meddig kell és el kell-e viselnem a rendkivül erős mellékhatásokat, a angy adag folyamatos szedését, nem csökkenthető-e, amelyeket már nagyon nehezen tolerálok, s úgy érzem nem javítanak, inkább rontják az állapotomat. Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a szteroid, myasthenia gravis témában

        Kedves Kérdező!

        A Medrolt valószínűleg az állapotrosszabbodása miatt kapta. Azt megítélni nem tudom, hogy meddig kell szednie, hiszen nem ismerem a tüneteit, a betegsége lefolyását és nem vizsgáltam Önt. Azt nem írta, hogy a Medrol mellé kap e kalium pótlást illetve gyomorvédő gyógyszert. Az izomgörcsei lehetnek esetleg az alacsonyabb kaliumszint miatt is, ezt labor vizsgálattal igazolni lehet, illetve ha egyáltalán nem kap kaliumot, akkor mielőbb el kell kezdenie szedni.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-22 12:09:17; Megválaszolva: 2010. február 22., 12:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: