szájzsibbadás

Tisztelt Bessenyei MónikaI

A válaszát megkaptam és nagyon köszönöm!

Időközben voltam a neurológusomnál kontrollon, akinek elmondtam, hogy az ajak-, szájpadlás és fél arc zsibbadásához gyomoridegesség, szédülés, hányinger és ájulásérzés is társul, vagy csak elkülönülten jelentkezik. Így sajnos tisztázódott, hogy pszichés eredetűek a tünetek. Most már nem szeretek egyedül lenni, egyedül elmenni itthonról, attól félek, hogy rosszul leszek. Ő is magne B6, valamint E vitamin és Atarax 25 mg 2X fél szedését javasolta. Szerinte "nincs nagy baj".  Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy az atarax nem "veszik-e" össze a concorral, illetve, hogy az ataraxot mennyi ideig érdemes szedni ahhoz, hogy az idegrendszer visszaálljon a normális kerékvágásába és ne kelljen a támogatás? Lehet-e "rászokni" erre a gyógyszerre? Én könyvelek, nagy szükség van a józan, tiszta gondolkodásra, ez  a gyógyszer alkalmas lesz-e arra, hogy a munkámat is el tudjam végezni, de a betegségtől való szorongásomat is oldja?

Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: T. Andrea

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza arczsibbadás témában

Kedves Andrea!

 

Az Atarax kisfokú szorongásokban alkalmazható hatékonyan. A hozzászokás veszélye kisebb, mint egyéb szorongásoldóknál. Mindig attól függ a kezelés időtartama, hogy hogyan alakulnak a tünetek, de 2-3 hónap mindenképpen szükséges. Ha nagyfokú a szorongása, akkor lehet, hogy erősebb szorongásoldó válik szükségessé, melyet pszichiáter javasolhat. Ha ezt nem szeretné, megpróbálhatná a pszichoterápiát is, mely kiegészítésként igen jó hatású lehet. Próbáljon keresni egy jó pszichológust, jobb lehet mint bármilyen gyógyszer.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. szeptember 03., 21:13; Megválaszolva: 2009. szeptember 03., 21:13
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...