Gyulladás? Meghűlés? Más?

Tisztelt Doktor Úr/Asszony!

2-2, 5 hete fura tünetek jelentkeztek nálam. Erősen fájt a szemgolyóm a szemüregem, a homlokom közepére sugárzott a fájdalom. Magas, sípolás szerű fülzúgás, erős nyaki fájdalom. A nyakamban néha erős, csípés szerű szúrás, a fejem tetején fejfájás. A gerincemben tompa fájdalmak. Levertség, izomfájdalom. Valamint szédülés szerű dolog, ami állás kozben a legerősebb. Vízszintes (abszolút vízszint) fekvés esetén iszonyatos erősségű szédülés, már majdnem ájulás. A legfurcsább, hogy néha olyan mintha fájna a látás. Szemüveget viselek. Szemésznél, neurológusnál, kardiológusnál,  fül-orr-gégésznél jártam. Senki nem írt fel semmit. Sokat vagyok autóban az ablak lehúzva és sokat légkondiztam is. Ezért gyanakodtam én a fejem vagy a fülem huzat általi gyulladására. De fent említett szakorvosok egyike sem erősített meg ebben.  

Lázam nincs. 36, 7 és 37 közötti testhőmérséklet. Étvágyam jó, kedvem nem!

Ez gyulladás? Huzat? Meghűlés? Vagy az agyammal van valami probléma? Kicsit belefáradtam, hogy mindenki félvárra vesz azokon a helyeken ahol jártam eddig. Remélem a leírt tünetek alapján itt kapok egy diagnózist.

Segítségüket köszönöm!

Ákos

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gerincfájdalom témában

Kedves Ákos!

Diagnózist a vizsgálata nélkül felállítani nem tudok és nem is szabad. Gondolom a jelzett szakorvosok az Ön vizsgálata során nem találtak semmi kórosat, mert Ön azt akkor leírta volna. Lehetnek a panaszai a huzat által okozott meghűléstől, de a rendellenes tartás miatt a nyaki gerinc melletti izomzat merevsége és görcs is okozhat belőle néhányát pl. fejfájás, szédülés, gerincfájdalom. A szem fájdalmat okozhatja a szem izmok "görcse", ami a merev, egy irányba való folyamatos nézés miatt léphet fel. Érdemes gerinctornát, masszázst, szemtornát végeznie rendszeresen, ami a tüneteit nagy valószínűséggel mérsékelheti. Emellett javaslok magnézium - B6 vitamin tartalmú valamint ginko biloba tartalmú  készítmény  rendszeres szedését. Ha ezekre panaszai nem mérséklődnek, forduljon ismét ideggyógyászhoz.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 02., 23:12; Megválaszolva: 2009. július 02., 23:12
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...