Bell-féle arcidegbénulás - Gilbert kór

Üdv, Jobb oldali Bell-féle arcidegbénulást (súlyos perif. n. VII. laesió) diagnosztizáltak nálam 7 napja. Gilbert kórom van (emelkedett bilirubin érték) emiatt a neurológus kezelőorvos nem írt fel sem szteroidot, sem antibiotikumot, arra hivatkozva, hogy a máj nem biztos, hogy jól le tudja majd bontani. Jelenleg (7 napja) csak B-vitamin koncentrátumot (Neuromultivit) és fizikoterápiát kapok. Eddig semmi javulás. Álláspontja szerint a Gilbert kór ellenére adható szteroid ill. antibiotikum az arcbénlás kezelésére vagy sem? Ha igen, úgy mit javasol és milyen adagolással? Ha nem, úgy mennyivel és miben lesznek rosszabbak a gyógyulási esélyek? Köszönettel.

Dr. Kerekes Éva válasza arcideg bénulás és Glibert kór témában

tisztelt Érdeklődő!

nem tisztességes és szakmailag helytelen látatlanban kezelési tanácsokat osztogatni. A kezeléséért a kezelőorvos a felelős: értelemszerűen ő dönti el, mit ír fel. Egymás kezelését nem bíráljuk.

Megértését köszönve: dr. Kerekes Éva

Kérdés: 2012. október 14., 15:37; Megválaszolva: 2012. október 18., 23:46
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Köhögéskor erős fejfájdalom
Tikkelés, epilepszia
MR-lelet értelmezés
Reggeli kozerzet
Koponya MR vizsgálati lelet...