• Arcidegzsába. Visszatérhet ilyen hamar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő! Tavaly augusztusban elkezdett fájni az arcom, a szemem alatt, jobb oldalon. A fájdalom jellege: sokféle, alapvetően nyomást érzek, de néha nyilal is. (Előtte is fájt többször, mindig arcüreggyulladást diagnosztizáltak, és antibiotikumot kaptam.) Miután nem múlt el, elkeseredésemben elmentem a fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy negatív a röntgen, és átküldtek, az ideggyógyászatra. Egy MR felvétel után, mely szintén negatív lett, és neurológiai vizsgálatok után, megállapították, hogy arcidegzsábám van. Antidepresszánst kaptam rá, (korábban a fül-orr-gégészeten epilepszia gyógyszert írtak rá, amíg az MR vizsgálat meglett, azt szedtem, de egy idő után nagyobb fájdalmaim lettek). Az adagot emelve 3 szem Citagent ettem naponta, mire elmúlt, és csökkentették az adagot. Mostanában enyhe fájdalmaim vannak, ugyanott és újra elkezdett erősödni. Az arcfájdalom párosult fejfájással, mely néha annyira erős, hogy remegek a fájdalomtól. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e hogy pár hónap alatt újra előjöjjön az arcidegzsába.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a arcidegzsába témában

        Kedves Kérdező! Sajnos az arcidegzsába időnként visszatérő lehet, még a gyógyszeres kezelés ellenére is. Ilyenkor a gyógyszeres kezelés módosítása a szükséges, illetve ha ez hatástalan, akkor az ideg dúcának roncsolása jöhet szóba, melyet az idegsebészetn végeznek. Ez utóbbi csak erős, gyógyszerre nem szűnő fájdalom esetén javasolt. Ismételt neurológiai vizsgálat javasolt.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 19., 14:24; Megválaszolva: 2011. november 25., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés