Arcidegzsába. Visszatérhet ilyen hamar?

Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő! Tavaly augusztusban elkezdett fájni az arcom, a szemem alatt, jobb oldalon. A fájdalom jellege: sokféle, alapvetően nyomást érzek, de néha nyilal is. (Előtte is fájt többször, mindig arcüreggyulladást diagnosztizáltak, és antibiotikumot kaptam.) Miután nem múlt el, elkeseredésemben elmentem a fül-orr-gégészetre, ahol megállapították, hogy negatív a röntgen, és átküldtek, az ideggyógyászatra. Egy MR felvétel után, mely szintén negatív lett, és neurológiai vizsgálatok után, megállapították, hogy arcidegzsábám van. Antidepresszánst kaptam rá, (korábban a fül-orr-gégészeten epilepszia gyógyszert írtak rá, amíg az MR vizsgálat meglett, azt szedtem, de egy idő után nagyobb fájdalmaim lettek) . Az adagot emelve 3 szem Citagent ettem naponta, mire elmúlt, és csökkentették az adagot. Mostanában enyhe fájdalmaim vannak, ugyanott és újra elkezdett erősödni. Az arcfájdalom párosult fejfájással, mely néha annyira erős, hogy remegek a fájdalomtól. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e hogy pár hónap alatt újra előjöjjön az arcidegzsába.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza arcidegzsába témában

Kedves Kérdező!

Sajnos az arcidegzsába időnként visszatérő lehet, még a gyógyszeres kezelés ellenére is. Ilyenkor a gyógyszeres kezelés módosítása a szükséges, illetve ha ez hatástalan, akkor az ideg dúcának roncsolása jöhet szóba, melyet az idegsebészetn végeznek. Ez utóbbi csak erős, gyógyszerre nem szűnő fájdalom esetén javasolt. Ismételt neurológiai vizsgálat javasolt.

Kérdés: 2011. november 19., 14:24; Megválaszolva: 2011. november 25., 11:04
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Pozitív DNA
Tisztelt Dr Úr/ Dr Nő Évekkel ezelőtt Neuralgián arcidegzsábát diagnosztizáltak nálam, amire Tegretol tablettákat kell szednem, 1 hónapja a testem...
Arcidegzsába, komoly fejfájás: mi...
Tisztelt Doktor Úr/ Droktor Nő! Az édesanyám kb. négy hónapja szenved komoly fejfájásban. Megállapították hogy arcidegzsábában szenved. Két...
Kellene orvoshoz fordulnom?
24 éves vagyok.Idén végeztem az egyetemen azóta nincs munkám.augusztusban elkezdett fájni a fülem utánna az arcom, de semmi komolyat nem találtak a...
Agyi MRI eredmény illetve fülzúgás
Lábfájdalom,alvászavar.