• Bal alsó végtagba sugárzó fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr. Egyre sűrűbben jelentkező, bal lábba kisugárzó fájdalom, és a lábujjaim, valamint a combom zsibbadása miatt a háziorvos elküldött a reumatológiára. A 2 ir. L_S gerinc felvétel eredményének a jelentésére lennék kíváncsi, mivel csak az "MR" vizsgálat után kell mennem idegsebészhez. "Lumbalisan balra konvex, enyhe torsióval járó scoliózis van. Az L. V. bal oldali porc. transversusa a sacrum massa lateralisán támaszkodik. Az alsó lumbalis csigolyák porc spinosusai között pseudoarticulatio van. A lumbalis lordosis íve csökkent. A csigolyaperemeken osteophyták vannak A praesacralis rés beszűkült. Vélemény : spondylosis lumbalis. Discopathia. Scoliosis. Baastrup betegség, Bertolotti betegség. A felvételen részben ábrázolódott D. XI. csigolya magassága csökkent." Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi probléma témában

        Tisztelt Kérdező! Az ágyéki gerincen kóros görbület, gerincferdülés van. Az alsó csigolyákon a hátsó nyúlványok csaknem összenőttek a meszesedés miatt. A háti XI-es csigolya magassága csökkent, ez lehet korábbi összeroppanás következménye. E fent leírt eltérések mindegyike súlyos kopásra, meszesedésre utal.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 08., 13:33; Megválaszolva: 2011. július 12., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: