• Hogyan kezelhető a myositis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretném megtudni, hogy a myositis hogyan kezelhető. Az orvos az ultrahangon myositist állapított meg a bal combomban ami 2 hónap alatt 23mm lett. De a vérvétel nem támasztotta alá a myositist, de továbbra is fáj a lábam és a bal vállam. Van békés megyében olyan orvos aki ezt tudja kezelni?

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a izomgyulladás témában

        Tisztelt KÉrdező! Az ultrahang alapján nem állítható fel a myositis diagnózisa! Részben a klinkai tünetek (fokozott izomgyengeség), laborok (magasabb enzimek, CK, LDH, magasabb gyulladásos paraméterek, emelkedett süllyedés, CRP érték), illetve az EMG vizsgálat és az izomból származó szövettani mintavétel adhatja meg a pontos diagnózist. A bal oldali vállfájdalomnak más oka is lehet, menjen el egy reumatológiai szakrendelésre!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. május 19., 15:20; Megválaszolva: 2011. május 22., 21:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.