Állandó lábfájás

Tisztelt Szamosi Doktornő! Az anyukámmal kapcsolatban lenne kérdésem. Hónapok óta nagyon fáj a lába. A fájdalom egyre erősebb lett, a következők a tünetei: izomgörcs a vádliban és a combban, a talpa teljesen zsibbadt, a bokája bedagad, hasogató fájdalom a vádliban, láthatóan elvékonyodott a vádli, nagyon nehézkes járás. Kapott injekciókat, gyulladáscsökkentő, izomlazító gyógyszereket. Az állapota ezektől se javult. Volt csontizotóp vizsgálaton /negatív/ és MR vizsgálaton is. Az MR porckorongsérvet igazolt, illetve haemangiómákat találtak nála. Ezután vízi tornára és súlyfürdőre küldték. A tornák már lejártak és a fájdalom semmit sem enyhült. Fájdalomcsillapítót szed minden nap, illetve kenőcsöket használ. Ön szerint, sérven kívül mi okozhat lábfájást és a leírt panaszokat? Az idegsebész szerint ez egy régi sérv és korábban nem voltak ilyen súlyos panaszai. Mivel korábban / 2008/daganatos betegséggel kezelték, félünk az esetleges áttét lehetőségétől./ Tüdőrákot diagnosztizáltak, de a tüdőt végül nem kellett műteni, mert a daganat egy bordára tapadt és azzal együtt sikeresen eltávolították. Illetve kemoterápiát és sugárkezelést kapott./ Az izotópos vizsgálat kb. 3 hónapja történt, az MR 1 hónapja. Akkor egyik sem mutatott daganatot. Mi sugározhat még ki a lábra? Ön mit javasolna? Hogyan, merre tovább? Milyen vizsgálat lenne még célszerű? Szeretnénk a daganat lehetőségét teljesen kizárni, és segíteni végre neki, mert az állandó fájdalom megkeseríti a mindennapjait. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza mozgásszervi probléma témában

Tisztelt Kérdező!

A fentiek alapjén nem tartom valószínűnek, hogy köze lenne a vádli és lábfájdalomnak a daganatos betegséghez. Az izotópvizsgálat alkalmas ennek követésére, márpedig ez megtörtént.

Ortopédiai vizsgálat is szükséges, hogy a lábbotozatot megnézzék, illetve meg kellene nézni, hogy nincsen- e esetleg D-vitamin hiány, mely okozza az izomfájdalmakat!

Kérdés: 2011. március 05., 19:48; Megválaszolva: 2011. március 09., 13:26
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kicsavarodott has
Tisztelt Dr. Bogdán Aurél! Jelenleg külföldön tartózkodom és egy ideig nem tudok orvoshoz menni, ezért fordulok az Ön szakértelméhez, hogy amíg...
Mit tegyen a gerincfájdalmak ellen?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy 38 éves barátnőm állandó mindennapos gerincfájdalomra panaszkodik, ami már-már elviselhetetlen. Fizikoterápiára járt...
fajdalom derektol lefele
egy órátol tőbbet ülni nem birok, a farokban fajdalom van. Medence csont rengenen voltam mondtak hogy mehanizmus elment es suy a jobb labomat terheli. Ez...
Súlyos agyrázkódás utáni...
Jó napot! Kb 4 hónapja volt egy súlyos agyrázkódásom ami után kb 3 napig le volt merevedve a nyakam. Ez eltűnt teljesen, de most 3 napja vágtam és...