• Segítséget szeretnék kérni

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot Doktor nő/úr pár napja voltam gerinc (derék röntgenen) és megkaptam a leletet és tele van latin kifejezésekkel és ezért nem tudok belőle semmit arra szeretném önt kérni hogy legyen szíves megmondani mi áll ebben az iratban és mit kell vele csinálom. Íme a lelet: Lumbalis gerinc felvétel volt két irányú na szóval lelet: Az L gerinc cranialis felében M. Scheuermann utáni állapot mérs. foku rad. eltérései láthatók. A lumbalis lordosis fokozott, a praesacralis porckorong dorsalisan lapos. Az L5 hypoplasias hátsó ívének isthmsuan mk.o. keskeny lysis észlelhető, spondylolisthesis nincs. A sacrumon ujjnyi széles spina bifida látható. Sacroileitis li. rad.jelei. Köszönöm előre is.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi probléma témában

        Az ágyéki greincen látnak Scheuermann kórnak megfelelő mérsékelet radiológiai eltéréseket. Az ágyéki gerinc normálisan is meglévő görbülete (lordosis) fokozott, az utolsó porckorokn laposabb. Az V-ös ágyéki csigolya fejletlen ívén kis szakadás észlelhető, de nincs elmozdulás a 2 csiolya között. A keresztcsonton fejlődési rendellenességként rés van, nyitott gerincet jelnet a spina bifida. A Sacroileitis gyulladást jelent a keresztcsont és a cspőlapát közötti ízületekben. Ezek a fent leírt röntgeneltérések csak a klinkai panaszokkal együtt, illetve a talált fizikális vizsgálattal együtt értékelhetően, önmagukban nem! Mindenképpen meg kellene mutatni annak az orvosnak, aki kérte a vizsgálatot, mert nem véletlenül kérte. Gyógytorna biztosan fog kelleni, hogy megelőzze a gerinc további deformálódádát!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 03., 21:27; Megválaszolva: 2011. március 08., 16:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés