• Csontkinövés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor nő/úr! A sarokcsontomon találtak 1 darab hátrafelé sarkantyúszerűen és 1 darab előrefelé a talp közepe irányába mutató csontkinövést. A hátulsó is fáj, viszont a talp közepe felé néző miatt teljesen gyulladásban vanna a sarok oldalsó-belső talp felé eső lágy részek.(inak, stb)Mivel ez 7 hónapja fennáll (a sokadik szakorvos most derítette ki az okát) a bal lábamat terheltem és ennek következtében a bal térdemben is nagy fájdalom van. Az orthoped szakorvos írt fel:Diclofenac Duo 1X1, Brexin 1X1(nem szedem, mert csak addig hat, amíg szedem, tehát értelmét nem látom), Flector tapasz(aminek Na tartalmától az amúgy is magas vérnyomásom mégmagasabb lesz, ha felragasztom), Condrosulf 800mg 1X1, Gool 1X1(rákkeltő aszpartám tartalma miatt nem szedem és egyébként a szedésére azt hozta fel érvnek az orvos, hogy azért kell két porcképzőt szedni, mert a leves is hússal együtt jó....:OOOO) és kerékpározás, amitől nagyon megfájdul a beteg térdem és rosszabb állapotba kerültem, mint előtte.Javasolta még szilikonos sarokék viselését is, de az én súlyomnál szinte semmit sem tompít, így azt sem vettem meg. Olvastam, hogy az ilyen csontkinövéseket nem,, leműtik", hanem az általa nyomott pl nyálkatömlőt átvágják.Lúdtalpbetétet is kellene viselnem, de azt sem tudok, mivel pontosan a begyulladt részt és a csontkinövést nyomja. A kérdésem az lenne, hogy miként gyógyítható véglegesen, vagy távolíthatóak el véglegesen műtéti úton ezek a csontkinövések? Mennyi idő a lábadozás és egy esetleges műtét után mennyi idő múlva járóképes az ember? Mi a műtét menete? Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a csontkinövés témában

        A sarokcsont kinövések kezelésének 3 lépcsője van. Első körben nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése és lúdtalpbetét viselése javasolt. Ha ez nem használ második lépésként szteroid injekciót adunk a talpba. Ha ez sem segít, akkor végső megoldáskét marad a műtét, ami az esetek 75-80 %-ban teljes panaszmentességhez vezet. A műtétnél a csontkinövést csak akkor szoktuk levésni, ha elég nagy, sokkal inkább azt a kötőszöveti lemezt végjuk át, melynek gyulladása szerepet játszik a kinövés kialakulásában. A műtét nem hosszú, kb 15-20 perc. A műtét után kb 2-4 hét a lábadozás. Járni a műtét után is lehet, eleinte csak részterheléssel és lábujjhegyen, később ahogy gyógyul úgy teljes terheléssel is.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-08 10:19:44; Megválaszolva: 2010. február 08., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: