• Csontkinövés lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/úr!

        Már elég régóta a jobb belső bokám alatt van egy csomó.Mostanába kezdett nagyon fájni.Eladó vagyok és a műszakom végére már nagyon fáj,zsibbad nehezen lépek.Elmentem a háziorvosomhoz ő tovább küldött Rötgenre és az Ortopédiára!Rötgenen már túl vagyok sajnos az Ortopédiára nagyon sokára kaptam időpontot.így leírnám az eredményem, hogy tudjam mire számítsak,hogy tényleg csonkinövés-e és hogyan fogják kezelni?Radiológiai eredmény:Jobb boka csontjain kóros nem látszik. Jobb  oldalon az os naviculare hátsó széle mellett babnyi csontintentzitású képlet van, mely lehet járulékos csont vagy fejlődési varriáció.Ennyit írtak a leletemre.Válaszát előre is köszönöm !Tisztelettel:Fejes Réka

        WEBBeteg szakértő válasza a csontkinövés témában

        Kedves Réka!

          Nagy valószínűséggel ez egy járulékos csont, "os tibiale externum " a neve. Nem túl gyakori, de születés óta meglévő képlet ez. Eltávolítása csak akkor indokolt, ha kifejezett panaszokat okoz. Ezt valószínűleg az orthopédián is el fogják önnek mondani, önnek kell eldönteni, hogy életminőségében mennyire okoz negatív változásokat, ettől függ az, hogy el akarja távolítani, vagy sem.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-17 11:27:39; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés