• Térdszalag

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Május elején elcsúsztam otthon a frissen felmosott padlón, nagyon fájt a térdem, főként a térdhajlatomnál, de rövid pihentetés után mentem dolgozni. Június elején egy székre ülés alkalmával összecsuklott a lábam, ugyanúgy, ugyanazt a fájdalmat éreztem, mint első alkalommal. És ugyanez az összecsuklás múlt héten pénteken is megtörtént, ugyanúgy székre ülés közben a térdhajlatom külső részénél éreztem szúró fájdalmat és feldagadt a térdem. Elmentem ma traumatológiai rendelésre, ahol konkrétan nem értette az orvos, mit is keresek én ott. Ő dagadást nem lát, tény, hogy kevésbé az már, mert pihentettem. Röntgenre küldött, ami nem mutatott semmit. De a lábam feszít, bizsereg, és ha rosszul lépek összecsuklik. Mit csináljak? Köszönöm szépen a választ. Linda

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdsérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. leírása alapján elképzelhető, hogy az oldalszalagok, vagy a félhold alakú porcok sérülhettek. A sérülés mértékére a térd dagadása, tartós fájdalma és jelentős mozgásbeszűkülése utalhat. Elvileg a szakadást a vizsgálatkor a baleseti sebésznek fel kell ismernie, tehát valószínűséggel ez Önnél nem áll fenn. Valószínűbb a rándulás. Ha 2-3 hét pihentetés, fáslizás, jegelés, Nemszteroid gyulladáscsökkentő krém használata mellett továbbra is panaszos, akkor keressen fel egy ortopédiai, vagy ismét egy baleseti szakrendelést. Ultrahang, vagy MR vizsgálat is segíthet eldönteni a szalagsérülés meglétét.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2019. június 17., 14:39; Megválaszolva: 2019. június 27., 22:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: