Kéz sérülés

Tisztelt Doktor Úr! Két hete elvágtam a bal hüvelykujjam a munkahelyemen. A sebet varrni kellett. A varratokat azóta már kiszedték, de egy olyan problémám van, hogy az ujjam egy része érzéketlenné vált. Mellékletben küldtem képet az ujjamról. Be van rajta karikázva az érzéketlen rész. A kérdésem az volna, hogy rendbe fog-e jönni segítség nélkül? Vagy egyáltalán tud-e regenerálódni? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Bogdán Aurél válasza ujjsérülés utáni érzéskiesés témában

A fényképet sajnos nem kaptam meg! Pontos válaszhoz elengedhetetlen lenne a vizsgálat, így csak általánosságban tudok nyilatkozni. Ujj sérülések esetén előfordul, hogy ideg is sérül. Ha megfelelően lett a seb ellátva, illetve nem anyaghiánnyal sérült az ideg (pl.: fűrészelés esetén) , akkor jó esélye van regenerálódni az idegnek, és így az érzés is vissza tér majd. Ennek az időtartama egyénenként, illetve a sérülés fokának, és magasságának (az ujj melyik percének magasságában történt az ideg sérülése) függvényében 2-4 hónap is lehet. ennek elősegítésére szedjen B vitamin komplexet. Ha Ezt követően sem áll helyre az érzés, akkor keressen fel egy kézsebészeti szakrendelést, ahol vizsgálat után megmondják lehet-e esetleg műtéttel segíteni.

Kérdés: 2016. január 21., 21:16; Megválaszolva: 2016. január 22., 22:57
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A lelet értelmezése
Reumatikus betegségből fakadó...
Mit jelent a gerinc MR leletem?
MRI lelet vélemény
Térd probléma
Tisztelt Hölgyem! Több, mint 3 hónapja ropog a bal térdem. Először csak kellemetlen volt, de később beszűkült a mozgásom és fáj a térdem....