Hirdetés
      • Porcerősítő készítmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt webbeteg orvos! Porcok erősítésére kaptam két termék nevet. Szeretnék kérdezni róluk. Az egyik a KURKUMA a másik a ZSELATIN POR. Mennyire hatásos szerek? Tudnak e ajánlani valamilyen kereskedőt akitől beszerezhetem? Ami miatt kérdezem: Vilson kórom van. Réz tartalmú készítményeket kerülnöm kell. Válaszát előre is köszönöm. Zsolt

        Dr. Puskás Réka válasza a porcerősítő témában

        Kedves Kérdező! A kurkuma egy fűszernövény, melynek egyes hatóanyagai tapasztalatok szerint használnak mozgásszervi panaszok esetén. Hatása a a bizonyítékokon alapuló orvoslásban nem igazolt. Saját tapasztalatom szerint az egyik ember panaszaira jó hatású, a másik nem érez semmit és nem lehet tudni, hogy ki melyik csoportba tartozik. Porcerősítésre tudomásom szerint nem ajánlják. A zselatin por sem gyógyszer, ezt természetgyógyászok külsőleg szokták az ízületeken alkalmazni, de van aki csak egyszerűen elfogyasztja, élelmiszer üzletben kapható. Porcerősítésre nagy mintán igazolt, bevált hatóanyagok a glukozamin és a kondroitin szulfát, ezeket gyógyszertárban lehet megvásárolni, sajnos konkrét termékneved nem ajánlhatok. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2014. augusztus 28., 14:44; Megválaszolva: 2014. szeptember 03., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: