Sarkantyú

üdv., az volna a kérdésem, hogy a sarokcsont kinövés / nem a talp felől, hanem konkrétan a sarkon, az achilles ín tapadásánál, kb. kabátgomb méretű, ami már elég zavaró, a cipőválasztást erősen behatárolja / műtéte mennyire kockázatos illetve visszanövés lehetséges-e?

Dr. Bogdán Aurél válasza csontkinövés témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. Ha bizonyos mérethatáron alul van, akkor injekciós kezelés szóba jön, de jelentős méretnél szükséges lehet a műtéti beavatkozás, melynél nagyon vigyázni kell az Achilles ín esetleges sérüléseire. Odafigyeléssel a műtét jelentheti a végleges megoldást, de tudni kell, hogy kis százalékban előfordul kiújulás.

Kérdés: 2014. február 27., 17:30; Megválaszolva: 2014. március 02., 17:22
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csontkinövés műtéttel jár?
Tiszttelt Dr. Ùr illetve Dr.Nő! Nekem a csontkinövés a jobb bokám alatt van kb 2/3 éve, és most kezdett el fájni és kicsit dagadni! Orvosnál voltam...
Lelet és lehetséges megoldások
Tisztelt Doktor úr! Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent a röntgen leletem eredménye és hogy mi lehet a további teendő a lábammal. Előzménye...
ME, ÉRTEM AZ OKOT AMIT A DRNŐ...
TISZTELT ÚR (HÖLGY)! KB 1 ÉVE MIND A KÉT SARKAMNÁL NŐT EGY KINÖVÉS, A HÁZI ORVOS LÁTTA, ÉS Ő SZERINTE EZ AZ ÁLLÓ MUNKÁTÓL VAN, GYÓGYSZERT...
Csontkinövés!
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 1, 5 hónapja vettem észre, hogy a bal kézfejemen a csuklómtól az újjaim fele van egy csontkinövés.Nem fájt eddig.Nem is...
Térdem alatti csontkinövés
Tisztelt Dr. Nő/Úr! 20. életévem töltöm be Októberbe. A térdemnél lévő hajlat (a csontkalács alján) sípcsontom tetején van egy...