most már csak szteroid?

1978-tól kezdődően már jóval több, mint 100 alkalommal lettem járóképtelen az ismétlődő lábba sugárzó derék fájás miatt. Az elmúlt évben történt először, hogy az eddig alkalmazott ágy nyugalom+izomlazító+nem szt.gyulladáscsökkentők+ napi 600 mg Tramadolor mellett sem javult az állapotom.Ekkor kaptam először 6 db Rheumon injekciót, melytől kb 4. naptól határozott javulásom lett. Most július elején ismét járásképtelen lettem. A terápia kezdődött a szokásos módon, de semmi javulás nem történt, majd 5 db Voltaren+ Mideton injekció, de semmi javulás.Rheumon injekcióhoz most nem lehet hozzájutni, ezért a háziorvosom egy DIPROPHOS injekciót adott, ami néhány nap elteltével már látványos javulást hozott.Ettől viszont nagyon rossz a közérzetem. A pajzsmirigyem nem működik, 200ug eutiroxot szedek, Nebibeta, Meramyl, Amlodipin Aszpirin protectFrontin és anti depresszáns mellett, valamint nyílt zugú zöldhályogra szemcseppet alkalmazok. A tulajdonképpeni kérdésem: a drékfájdalmakra ezentúl már mindig szteroidot kell alkalmazni? Ha jól értelmeztem a Diprophos nem éppen ideális a stedett gyógyszerek melllett.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza Derékfájás témában

Tisztelt Érdeklődő!

Azt senki nem tudja megmondani biztosan, hogy a következő alkalommal hogy alakulnak a panaszai. Ez sok mindentől, gyakran a lelkiállapottól is függ. A Diprophos valóban veszélyes készítmény, a háziorvosok használják, a szakorvosok kevésbé.

Azt javasolom, nem rágódjon azon, milyen kezelést fog igényelni legközelebb: inkább próbáljon a számos betegsége ellenére az élet szépségeire rácsodálkozni: kiélvezni a búcsúzó nyár utolsó napjait, az ősz gyönyörű színeit, ha van más öröm az életében (család, szakma) , akkor ezekre. A fájdalom ilyenkor enyhül, nem kevésbé, mint a steroidtól. Jobbulás kívánok úgy a derékfájos, mint a depressziós panaszaiban!

Kérdés: 2012. augusztus 16., 07:10; Megválaszolva: 2012. augusztus 20., 10:49
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...
MR vizsgálat
Mri lelet elemzése