Coxarthrosis, A gerinc juvenalis osteochondrosisa-Labor

Tisztelt doktor NŐ/ÚR. 25 éves férfi vagyok, hát és lábfájással mentem orvoshoz. Először steril gyulladásra gyanakodtak, kizárták röntgennel és A Juvenalis osteochondrosisa lett a diagnózis. Xiloxot és béres porcerőt szedek rá két hónapja. Többen javasolták hogy menjek el laborba, mert a tüneteim egyáltalán nem szűntek, aholis magas lett a húgysav: 457 (r 178-345) a vvt: 13 (r 1-8) illetve a gamma gt: 140 (r 11-50) Ez alapján elküldtek hasi ultrahangra és hematológiára. Nem igazán tájékoztattak, hogy mekkora a baj. Kérdésem az lenne, hogy ezek alapján mire számíthatok, mi lehet a bajom. Nem lehet hogy a ggt a xiloxtól ilyen magas? Hozzáteszem a fájdalomra az utóbbi egy évben szinte minden nap szedtem valamilyen fájdalomcsillapítót a xiloxtól a donalginon keresztül minden fajtát. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Németh Ágnes válasza mozgásszervi probléma témában

Kedves Kérdező!

Reumatológiai szempontból a magas húgysavszint egyelőre gyógyszeres kezelést nem igényel. Diétával megpróbálható a csökkentés. Javasolt a magas purintartalmú ételek (hús, hüvelyes zöldségek) és italok (alkohol) bevitelének csökkentése. Ha emellett néhány hónapon belül sem változik a szintje, akkor esetleg el lehet kezdeni gyógyszert szedni. A GGT, a GOT-tal és a GPT-vel együtt a májenzimek közé tartozik, melynek szinte gyakori nem szteroid gyógyszerszedés mellett (pl. Xilox) megemelkedhet. A magas vvt miatti heamtológiai vizsgálat inkább csak az egyéb betegség kizárása miatt történik.

A panaszok hátterében amennyiben túlerőltetés vagy ízületi kopás áll, úgy megpróbálható a fizioterápiás kezelés, mely a fájdalmat is hatékonyan tudja csökkenteni. Emellett a gyógytornának is jótékony hatása van.

Kérdés: 2012. május 10., 13:14; Megválaszolva: 2012. május 11., 10:46
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?